Gegevens Herstellen Van Een Defecte Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Gegevens Herstellen Van Een Defecte Harde Schijf
Gegevens Herstellen Van Een Defecte Harde Schijf

Video: Gegevens Herstellen Van Een Defecte Harde Schijf

Video: Gegevens Herstellen Van Een Defecte Harde Schijf
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Als de informatie op de harde schijf van uw computer plotseling niet meer beschikbaar is, hoeft u niet in paniek te raken. Allereerst moet u erachter komen wat de oorzaak van een dergelijke storing is en vervolgens passende maatregelen nemen.

Gegevens herstellen van een harde schijf
Gegevens herstellen van een harde schijf

Afhankelijk van de reden waarom de gegevens niet meer beschikbaar zijn, moet u verschillende maatregelen nemen om informatie op de defecte harde schijf te herstellen. De meest waarschijnlijke redenen waarom het lichtmetalen wiel niet correct wordt weergegeven, zijn de volgende.

Het bestandssysteem is beschadigd

Een veelvoorkomende situatie is wanneer de harde schijf wordt gedetecteerd door Windows en toegankelijk is, maar u er geen gegevens op ziet of er een bericht verschijnt dat u deze moet formatteren. Dit betekent dat het bestandssysteem beschadigd is. De oplossing voor dit probleem is goede software voor bestandsherstel. U kunt verschillende opties proberen, waarvan de bekendste Recover My Files is. Met de gratis demoversie van dit programma kunt u de functionaliteit niet volledig gebruiken, maar worden gegevens weergegeven die kunnen worden hersteld. Als u dus ziet dat de inhoud van uw schijf kan worden geretourneerd, kunt u betalen voor de volledige versie van de toepassing en het proces voltooien.

Deze software heeft echter zijn nadelen. Als het bestandstype niet in de lijst met programma-instellingen staat, kunnen dergelijke gegevens in principe niet worden hersteld. Hoewel de lijst met beschikbare extensies vrij breed is, en u zelfs enkele jaren geleden gegevens kunt vinden die zijn verwijderd. Onthoud dat de software moet worden geladen vanaf een USB-flashstation of andere draagbare media.

Recover My Files zal herstelde bestanden niet opslaan op dezelfde harde schijf die wordt gescand. Daarom moet u vooraf een USB-flashstation of draagbare externe harde schijf aansluiten.

De harde schijf wordt helemaal niet gedetecteerd

Als de computer de harde schijf helemaal niet detecteert, of zelfs niet aan gaat, kan het probleem te wijten zijn aan een defecte kaart van de harde schijf. U kunt dit onderdeel zelf vervangen. Het nieuwe bord kan in veel online winkels worden gekocht, maar let voordat u koopt op de technische specificaties en het type firmware - deze gegevens kunnen sterk variëren.

De kosten van een harde schijf kunnen behoorlijk hoog zijn. Het is veel voordeliger om een gebruikte harde schijf met een bruikbare kaart aan te schaffen en deze zelf te herschikken.

De harde schijf is gedetecteerd maar werkt niet

Als Windows de harde schijf detecteert, maar u deze niet kunt openen of formatteren, zijn de contacten op het bord waarschijnlijk vuil. Meestal, wanneer dit gebeurt, kunt u een zogenaamd "doodsgeluid" horen. Probeer het volgende om dit probleem op te lossen: verwijder de basiskaart van de onderkant van de harde schijf en reinig de contactpunten aan de onderkant.

Aanbevolen: