Het Type Videokaart Bepalen

Inhoudsopgave:

Het Type Videokaart Bepalen
Het Type Videokaart Bepalen

Video: Het Type Videokaart Bepalen

Video: Het Type Videokaart Bepalen
Video: КАК работает ВИДЕОКАРТА? ОБЪЯСНЯЕМ 2024, Mei
Anonim

Je hebt een nieuwe krachtige computer gekocht en kijkt nu al uit naar hoe je favoriete game erop zal "gaan". Maar wat als je geen drivers voor de videokaart hebt, en het besturingssysteem weigert deze te herkennen. Echt het langverwachte plezier opgeven? Wees niet gehaast om boos te worden. Het stuurprogramma voor uw videokaart kan eenvoudig van internet worden gedownload. Om dit te doen, moet u bepalen welk stuurprogramma u nodig heeft, dat wil zeggen, het type van uw videokaart achterhalen.

Het type videokaart bepalen
Het type videokaart bepalen

Noodzakelijk

Computer, videokaart, CPU-Z-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

Gebruik hiervoor het programma CPU-Z voor het Windows-besturingssysteem. Dit programma is vrij klein en je kunt het helemaal gratis downloaden van de website van de fabrikant. Trouwens, het zijn deze twee redenen die het zo populair maken bij netizens. Om het programma te downloaden, brengt u een internetverbinding tot stand en opent u een browser.

Stap 2

Voer in het browservenster in het adresveld het websiteadres van de fabrikant in: https://cpuid.com/softwares/cpu-z.html en druk op Enter. Of typ "CPU-Z" in het zoekveld van een zoekmachine en volg de gevonden link

Stap 3

Nadat u naar de website van de fabrikant bent gegaan, vindt u het gedeelte 'Laatste release downloaden' aan de rechterkant van de pagina. In dit gedeelte ziet u de opties voor het downloaden van het programma. Je hebt een variant nodig die de woorden "setup, english" bevat.

Stap 4

Klik gerust op de link. U wordt naar de downloadpagina geleid. Klik op de knop "Nu downloaden" en begin met het downloaden van het programma. Wanneer het programma volledig is geladen, voert u het uit. Lees de licentieovereenkomst in het programma-installatiemenu. Selecteer een map om te installeren. Geef de naam van de snelkoppeling voor het programma op in het menu Start en installeer het programma.

Stap 5

Nadat de installatie van het programma is voltooid, voert u het uit. In het geopende venster ziet u verschillende tabbladen. Elk van deze tabbladen is verantwoordelijk voor een specifiek type hardware dat op de computer is geïnstalleerd. Standaard geeft het programma de inhoud van het CPU-tabblad weer. Selecteer het tabblad "Afbeeldingen". Klik hiervoor met de linkermuisknop erop. Op het tabblad ziet u drie secties die de verschillende parameters van uw videokaart beschrijven.

Stap 6

Het GPU-gedeelte bevat informatie over het type videokaart. In het veld Naam wordt het modeltype van de videokaart weergegeven. Het veld Codenaam bevat informatie over de codenaam van de technologie die in uw GPU wordt gebruikt.

Aanbevolen: