Het Type RAM Bepalen

Inhoudsopgave:

Het Type RAM Bepalen
Het Type RAM Bepalen

Video: Het Type RAM Bepalen

Video: Het Type RAM Bepalen
Video: КРЕМНИЕВЫЕ СЕКРЕТЫ APPLE M1 – самый подробный разбор в мире! 2024, Mei
Anonim

Soms moet de gebruiker van een personal computer bepalen welk type RAM zich in zijn computer bevindt of voor hem ligt, d.w.z. bepalen op uiterlijk. Dit kan met een eenvoudige analyse.

Het type RAM bepalen
Het type RAM bepalen

Het is nodig

RAM-balk

instructies:

Stap 1

Op dit moment zijn er verschillende soorten geheugen die tot op de dag van vandaag actief worden gebruikt bij de assemblage van computers: DDR3, DDR2, DDR, DIMM en SIMM. Het is meteen de moeite waard om te reserveren dat de laatste 2 soorten geheugen nog steeds worden gebruikt in systeemeenheden, maar dergelijke zeldzaamheden zijn al lang niet meer gekocht.

Stap 2

SIMM. Een balk van dit type geheugen is ontworpen voor 30 contacten. Toepassingsgebied - computers met processors van de 286-, 386- en 486-serie. Er is ook een versie - SIMM voor 72 contacten, die werd geleverd met de 486-serie en Pentium-I-processors.

Stap 3

DIMM. Dit type geheugen is gewoon een andere naam voor het meer bekende type SDRAM. DIMM's werden de basis voor Intel Pentium-processors en werden actief vrijgegeven tot 2001. Als de SIMM slechts één groef heeft, zoals andere moderne kaarten, dan bevat de DIMM al 2 groeven op het contactspoor. Dit is het enige significante verschil in uiterlijk.

Stap 4

DDR kwam uit na SDRAM en werd de opvolger ervan. De eerste verschijning dateert van 2001. De innovatie van dit type geheugen bestond uit de dubbele overdracht van gegevens in één cyclus. Uit het uiterlijk wordt duidelijk dat met de komst van nieuwe modellen geheugensticks het aantal contacten aanzienlijk toeneemt. Voor DDR-geheugen is deze waarde 184.

Stap 5

DDR2 is een verbeterde versie van DDR. De belangrijkste innovatie is een dubbele verhoging van de gegevensoverdrachtsnelheid per klokcyclus. Let bij het onderzoeken van het DDR2-geheugen op de strip met contacten, hun aantal is gelijk aan 240.

Stap 6

DDR3. Uiterlijk zal dit model vrij moeilijk te onderscheiden zijn van het model van de vorige serie, dit komt door de gelijkenis van de opstelling van de contacten. Hetzelfde aantal contacten maakt hen echter geen elektronische tegenhangers. Het enige teken waarmee u de ene herinnering van de andere kunt onderscheiden, is de richting van de groef op de contactlijn. Als de groef naar de microschakeling is gericht, bevat deze strip DDR3, anders DDR2.

Aanbevolen: