Hoe De Parameters Van Een Videokaart Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De Parameters Van Een Videokaart Te Bekijken
Hoe De Parameters Van Een Videokaart Te Bekijken

Video: Hoe De Parameters Van Een Videokaart Te Bekijken

Video: Hoe De Parameters Van Een Videokaart Te Bekijken
Video: How to Check Graphics Card Specs on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het beeld op de monitor is misschien wel een van die kenmerken van het systeem die iedere gebruiker wil verbeteren. En het proces van deze vernieuwing kent geen grenzen. Maar voordat u apparatuur upgradet of nieuwe stuurprogramma's zoekt, moet u kijken naar de parameters van de videokaart die in de computer is geïnstalleerd.

Hoe de parameters van een videokaart te bekijken
Hoe de parameters van een videokaart te bekijken

instructies:

Stap 1

Een videokaart is een bord dat computersignalen omzet in een voor elke gebruiker bekend beeld op het beeldscherm. En net als elk ander apparaat wordt het geïdentificeerd door een computer. Om de parameters van de videokaart te zien, gaat u naar "Apparaatbeheer" ("Configuratiescherm" - "Apparaatbeheer"). Vouw de lijst met "Video-adapters" uit en u ziet de modelnaam van de geïnstalleerde videokaart. Ga naar de eigenschappen en bekijk informatie over stuurprogramma's, parameters van gebruikt geheugen, algemene informatie en dev-codes van het apparaat.

Stap 2

U kunt de parameters van de videokaart bekijken die rechtstreeks verband houden met de weergave van het beeld op de monitor via de "Beeldscherminstellingen", ook vanuit het "Configuratiescherm". Klik in het optievenster op de knop "Geavanceerd". U ziet het eigenschappenvenster van de monitor en videokaart, dat uit verschillende tabbladen bestaat. Ga naar het tabblad instellingen van de videoadapter, dat meestal verschijnt na het installeren van de originele stuurprogramma's van de fabrikant. Daar vindt u opties voor het aanpassen van kleur, video-overlay, kwaliteit, resolutie, verversingssnelheid en meer.

Stap 3

Een andere optie om in detail naar de parameters van de videokaart te kijken, is om speciale programma's te gebruiken die de geïnstalleerde computerapparatuur identificeren. Een van de bekendste programma's van dit soort is Everest. Nadat u het hebt geïnstalleerd en uitgevoerd, ziet u het hoofdvenster met aan de linkerkant een boomachtig menu, gegroepeerd op vergrote parameters. Door het item "Beeldscherm" te selecteren, ziet u gedetailleerde informatie over de videokaart die op de computer is geïnstalleerd.

Aanbevolen: