De Kenmerken Van Een Videokaart Bekijken

Inhoudsopgave:

De Kenmerken Van Een Videokaart Bekijken
De Kenmerken Van Een Videokaart Bekijken

Video: De Kenmerken Van Een Videokaart Bekijken

Video: De Kenmerken Van Een Videokaart Bekijken
Video: Koophulp: Dit zijn de beste videokaarten voor Full HD, WQHD en 4K 2024, Mei
Anonim

Om zonder problemen grafische toepassingen en games uit te voeren die grote bronnen vereisen, moet u de overeenkomstige kenmerken van uw computer kennen. Bij het werken met dergelijke programma's valt de hoofdbelasting op de videokaart. En om het spel met succes te starten, moet je de parameters van je videokaart kennen.

De kenmerken van een videokaart bekijken
De kenmerken van een videokaart bekijken

instructies:

Stap 1

Voor eigenaren van Nvidia-videokaarten zijn de meeste parameters te vinden in het configuratiescherm van het apparaat. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Nvidia-configuratiescherm". Ga vervolgens naar het item "Help" in het bovenste paneel en klik op de link "Systeeminformatie". De beschikbare videokaarten worden weergegeven in de linkerkolom van de tabel, aan de rechterkant - alle bijbehorende kenmerken, evenals de versie van het stuurprogramma dat wordt gebruikt.

Stap 2

U kunt de parameters van de videokaart bekijken met behulp van het hulpprogramma dxdiag. Ga hiervoor naar "Start", selecteer "Uitvoeren" (in Windows 7 kan de naam worden ingevoerd in het zoekvak onder het item "Alle programma's"). Typ dxdiag en druk op Enter. Schakel na het openen van het programma over naar het tabblad "Weergave", waar alle relevante kenmerken worden geschreven.

Stap 3

Bij standaard Windows XP-tools kunnen de meeste instellingen worden bekeken in Apparaatbeheer. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen", ga vervolgens naar het tabblad "Hardware" en open het item "Apparaatbeheer" (de knop met de bijbehorende naam). Na het opstarten worden alle apparaten weergegeven die op de computer zijn aangesloten. Het item "Video-adapters" is verantwoordelijk voor de videokaart. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het bord. De bijbehorende kenmerken worden weergegeven.

Stap 4

Het bekijken van de kenmerken van een Nvidia-videokaart in Linux gebeurt op dezelfde manier via het bedieningspaneel van het bord, als er eigen stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. U kunt de opties ook bekijken door "xvinfo" in de terminal te typen, die alle beschikbare waarden zal weergeven. Om informatie via OpenGL weer te geven, kunt u het glxinfo-verzoek gebruiken.

Aanbevolen: