De Eigenschappen Van Een Videokaart Bekijken

Inhoudsopgave:

De Eigenschappen Van Een Videokaart Bekijken
De Eigenschappen Van Een Videokaart Bekijken

Video: De Eigenschappen Van Een Videokaart Bekijken

Video: De Eigenschappen Van Een Videokaart Bekijken
Video: Hoe weet je welke video kaart je hebt? 2024, Mei
Anonim

Correct ingestelde videokaartinstellingen helpen om comfortabel met afbeeldingen te werken en te genieten van hoogwaardige texturen en video in games. Om toegang te krijgen tot de kaartinstellingen of alleen de eigenschappen ervan te bekijken, moet u weten waar en hoe u moet kijken. Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de eigenschappen van een videokaart.

Hoe de eigenschappen van een videokaart te bekijken
Hoe de eigenschappen van een videokaart te bekijken

instructies:

Stap 1

Om vanaf het bureaublad toegang te krijgen tot de eigenschappen van de videokaart, verplaatst u de cursor naar het pictogram "Deze computer" en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de laatste regel "Eigenschappen" en klik erop met een willekeurige muisknop. Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend.

Stap 2

Als u het eigenschappenvenster op een andere manier wilt oproepen, roept u vanuit het menu "Start" het "Configuratiescherm" op. Wanneer het paneel per categorie wordt weergegeven, selecteert u het gedeelte Prestaties en onderhoud en vervolgens Systeem. Als u de klassieke weergave van het configuratiescherm hebt ingeschakeld, selecteert u onmiddellijk het pictogram "Systeem" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 3

Ga in het venster "Systeemeigenschappen" naar het tabblad "Hardware" en klik in het eerste bovenste gedeelte op de knop "Apparaatbeheer". Zoek in de lijst met aangesloten apparatuur het item "Videoadapters" en vouw het uit door op het "+"-teken van de inscriptie te klikken of door met de linkermuisknop op de inscriptie zelf te dubbelklikken. Dubbelklik met de linkermuisknop op de submap met de naam van uw videokaart om het eigenschappenvenster van de videokaart te openen. Hetzelfde kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op een submap te klikken en Eigenschappen te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Stap 4

U kunt volledige informatie over de videokaart krijgen met behulp van de DirectX Diagnostic Tool. Om het venster van de diagnostische tool te openen, selecteert u de opdracht "Uitvoeren" in het menu "Start". Voer in het lege veld "dxdiag" in zonder aanhalingstekens of spaties, klik op "OK" of druk op "Enter". Wacht tot het systeem klaar is met het verzamelen van gegevens, ga naar het tabblad "Weergave". Als er meerdere monitoren zijn geïnstalleerd, worden de tabbladen respectievelijk Display 1 en Display 2 genoemd.

Stap 5

U kunt de eigenschappen van een videokaart ook rechtstreeks bekijken via het bedieningspaneel. Als u een NVIDIA-kaart als voorbeeld gebruikt, ziet het er als volgt uit. Gebruik het menu Start en Configuratiescherm, of door te zoeken naar het gewenste bestand in de map in C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Configuratieschermclient, open het configuratiescherm van de videokaart. Selecteer in de bovenste menubalk het item "Help", selecteer in de vervolgkeuzelijst het item "Systeeminformatie" door erop te klikken met de linkermuisknop. Het tabblad "Beeldscherm" bevat algemene informatie, het tabblad "Componenten" bevat informatie over de versies van geïnstalleerde componenten.

Aanbevolen: