Hoe De Driverversie Voor Een Videokaart Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De Driverversie Voor Een Videokaart Te Bekijken
Hoe De Driverversie Voor Een Videokaart Te Bekijken

Video: Hoe De Driverversie Voor Een Videokaart Te Bekijken

Video: Hoe De Driverversie Voor Een Videokaart Te Bekijken
Video: How to Update ANY Graphics Card on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Alle computercomponenten vereisen tijdige driverupdates. De videokaart is daarop geen uitzondering. Als u de stuurprogramma's daarvoor niet tijdig bijwerkt, kunnen bijvoorbeeld videogames vaak "crashten" naar de desktop of werken met storingen. Als u de handleiding van een videogame leest, vindt u ook aanbevelingen voor het installeren van de nieuwste stuurprogramma's.

Hoe de driverversie voor een videokaart te bekijken
Hoe de driverversie voor een videokaart te bekijken

Het is nodig

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Catalyst Control Center-software.

instructies:

Stap 1

De eerste methode is universeel. Het is geschikt voor alle modellen videokaarten. Klik op Begin. Selecteer Alle programma's en vervolgens Accessoires. Zoek de opdrachtregel in standaardprogramma's en voer deze uit. Voer daarin de opdracht dxdiag in en druk op de Enter-toets. Na een seconde verschijnt het diagnostische hulpmiddel.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Weergave". Er verschijnt een venster met informatie over uw videokaart. Aan de linkerkant van het venster staat direct informatie over het videoadaptermodel en aan de rechterkant - informatie over het stuurprogramma. Zoek daar de regel "Versie". De waarde in deze regel is de versie van het stuurprogramma voor de videokaart.

Stap 3

Bent u de eigenaar van een videokaart van ATI, dan past deze methode bij u. Installeer de Catalyst Control Center-software (deze software moet bij uw grafische kaart worden geleverd). Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een inactief gebied van het bureaublad en selecteer Catalyst Control Center. Als dit de eerste keer is dat u de applicatie start, vink dan het item "Geavanceerd" aan en ga verder.

Stap 4

Er wordt een extra venster met videokaartparameters geopend. Er is een pijl aan de bovenkant van het venster. Klik met de linkermuisknop op deze pijl en selecteer in het menu dat daarna verschijnt "Informatiecentrum". Klik vervolgens op het tabblad "Grafische software". Zoek in dit tabblad de regel "Versie van stuurprogrammaverpakking". Dit is de versie van het stuurprogramma van uw grafische kaart.

Stap 5

Een andere universele methode voor elke videokaart is als volgt. Voer in de opdrachtregel mmc devmgmt.msc in (hoe u de opdrachtregel opent, wordt hierboven beschreven). Het venster Apparaatbeheer verschijnt. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de videoadapter en selecteer vervolgens "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt. Ga nu naar het tabblad "Driver". Er verschijnt een venster met informatie over het stuurprogramma, inclusief de versie.

Aanbevolen: