Hoe Flopik . Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Flopik . Uit Te Schakelen
Hoe Flopik . Uit Te Schakelen

Video: Hoe Flopik . Uit Te Schakelen

Video: Hoe Flopik . Uit Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Het is niet alleen onwaarschijnlijk dat een diskettestation ooit nog nuttig voor je zal zijn (de meeste bedrijven zijn al gestopt met 3,5-inch diskettes), maar het maakt ook veel lawaai bij het opstarten. Het is niet langer geïnstalleerd op nieuwe systeemeenheden, maar de meeste oude hebben het nog steeds. Als je het opstartgeluid beu bent of er om een andere reden vanaf wilt zonder het voorpaneel van de behuizing te breken, kun je het eenvoudig uitschakelen.

Hoe flopik. uit te schakelen
Hoe flopik. uit te schakelen

Noodzakelijk

Diskettestation

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is om het deksel te openen en alle aangesloten draden los te koppelen. Maar het probleem is dat sommige systemen "Drive A" blijven zien of niet opstarten, waardoor het aanwezig moet zijn (in gevallen waar het opstarten ermee begint).

Stap 2

Een complexere maar efficiëntere manier is om het uit te schakelen via het BIOS. Om daar te komen, moet u aan het begin van de download op de knop "verwijderen" drukken. Het blauwe scherm dat verschijnt is de BIOS-cover. Gebruik de pijltoetsen om Standaard CMOS-functies te selecteren en druk op enter.

Stap 3

In het menu dat wordt geopend, ziet u het item "Drive A" (of een vergelijkbare naam). Selecteer de waarde "geen" er tegenover en keer terug naar waar je vandaan kwam, dat wil zeggen, naar het hoofdmenu. Klik daar op Save & Exit Setup en druk op enter. Een herstart zal beginnen, maar met de diskette uitgeschakeld.

Aanbevolen: