Hoe U De Grootte Van Uw Geheugenkaart Kunt Vergroten In

Inhoudsopgave:

Hoe U De Grootte Van Uw Geheugenkaart Kunt Vergroten In
Hoe U De Grootte Van Uw Geheugenkaart Kunt Vergroten In

Video: Hoe U De Grootte Van Uw Geheugenkaart Kunt Vergroten In

Video: Hoe U De Grootte Van Uw Geheugenkaart Kunt Vergroten In
Video: Handleiding: Android-apps naar je geheugenkaart verplaatsen (Dutch) 2024, April
Anonim

Elk elektronisch medium kan op zichzelf niet meer opslaan dan de door de fabrikant gespecificeerde hoeveelheid informatie. Er zijn echter situaties waarin er simpelweg niet genoeg geheugen is voor alle benodigde gegevens. Dit probleem kan worden verholpen door de geheugenkaart te vergroten.

Hoe de grootte van een geheugenkaart te vergroten
Hoe de grootte van een geheugenkaart te vergroten

Noodzakelijk

  • - computer of laptop;
  • - software;
  • - werkende geheugenkaart.

instructies:

Stap 1

Gebruik een computer met speciale software, aangezien het in principe niet mogelijk is om de geheugenkaartcapaciteit direct te vergroten. Om wat geheugen vrij te maken, gebruikt u archiveringsprogramma's die zijn ontworpen om geheugen te besparen.

Stap 2

Zoek naar bestanden op de geheugenkaart die het resultaat zijn van het werken met Microsoft Office-producten. Dit zijn tekst- en tabelbestanden. Ze hebben meestal de extensie.doc,.xls,.lnk. Om dergelijke formaten te comprimeren, zijn er programma's gemaakt waarmee u deze procedure snel genoeg kunt uitvoeren. Dit zijn de archiveringsmiddelen WinRAR en WinZIP, die de omvang van een document bijna vertienvoudigen door het in een archiefbestand te verpakken. Er is echter één probleem in deze situatie. Het compressieresultaat zal merkbaar zijn als u een zeer grote hoeveelheid tekstinformatie op uw geheugenkaart hebt opgeslagen. Dit komt door de aanvankelijk kleine omvang van dergelijke bestanden.

Stap 3

Controleer uw draagbare opslagmedium op foto's. Bij het maken van foto's met een digitale camera kan de bestandsgrootte soms oplopen tot 10 megabyte. Een foto kan echter van goede kwaliteit zijn met een "gewicht" van maximaal 2 megabyte. Het grote formaat wordt verklaard door het feit dat de camera in eerste instantie veel onnodig "vuil" aan de gemaakte foto bevestigt, die kan worden verwijderd. Gebruik hiervoor speciale programma's die op internet te vinden zijn (Photoshop, Corel Draw, etc.).

Stap 4

Controleer de geheugenkaart op geluidsbestanden. Als ze er zijn en je wilt ze niet verwijderen, gebruik dan ook programma's die de grootte van de muziek verkleinen (winLAME, mp3DirectCut, enz.). Dit wordt bereikt door de bitrate te verlagen. Houd er echter rekening mee dat u de bitrate niet volledig kunt verlagen, omdat de kwaliteit van de opname eronder zal lijden.

Aanbevolen: