Hoe U De Grootte Van Uw RAM Kunt Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe U De Grootte Van Uw RAM Kunt Vergroten
Hoe U De Grootte Van Uw RAM Kunt Vergroten

Video: Hoe U De Grootte Van Uw RAM Kunt Vergroten

Video: Hoe U De Grootte Van Uw RAM Kunt Vergroten
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijkste elementen van een pc die de prestaties beïnvloedt, is RAM. Als u de hoeveelheid RAM verhoogt, zal in de meeste gevallen de snelheid van de pc toenemen.

Hoe u de grootte van uw RAM kunt vergroten
Hoe u de grootte van uw RAM kunt vergroten

Noodzakelijk

  • - Kruiskopschroevendraaier;
  • - Everest.

instructies:

Stap 1

RAM-modules zijn onderverdeeld in vier hoofdtypen: DIMM (legacy format), DDR1, 2 en 3. Zoek eerst uit welk type geheugenmodules in uw computer worden gebruikt. Installeer hiervoor het Everest-programma. U kunt het hulpprogramma downloaden van de officiële website van de ontwikkelaars

Stap 2

Installeer het programma. Voer het uit en wacht even terwijl het hulpprogramma informatie verzamelt over het systeem en de aangesloten apparatuur. Zoek in de linkerkolom van het hoofdmenu het tabblad Moederbord en vouw het uit. Ga naar SPD.

Stap 3

In de kolom "Beschrijving van het apparaat" worden de namen van de aangesloten RAM-modules weergegeven. Selecteer er een en bekijk de gegevens in het veld "Geheugentype". Bekijk de specificaties die worden weergegeven in het menu Geheugentiming. Het is beter om de statistieken van alle geïnstalleerde RAM-kaarten te bekijken.

Stap 4

Koop nieuwe RAM-modules. Selecteer het type beugel dat wordt ondersteund door het moederbord van uw computer. De werkfrequentie van de modules mag niet lager zijn dan de frequentie van de geïnstalleerde elementen. Dit verslechtert de prestaties van de momenteel aangesloten kaarten. Het heeft ook geen zin om modules aan te schaffen die veel beter zijn dan de geïnstalleerde.

Stap 5

Koppel de computersysteemeenheid los van de wisselstroomvoeding. Open de blokkoffer. Installeer nieuwe geheugenmodules in speciale slots. In het geval dat u een even aantal nieuwe beugels heeft gekocht, sluit u deze aan op de poorten die in dual-channel modus werken. Met deze methode kunt u de totale prestaties van de RAM-strips iets verhogen.

Stap 6

Als er een BSoD-fout optreedt wanneer u uw computer voor de eerste keer aanzet, verwijder dan absoluut alle RAM-modules. Sluit ze één voor één aan. Hierdoor kan het systeem nieuwe lamellen definiëren.

Aanbevolen: