Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen

Inhoudsopgave:

Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen
Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen

Video: Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen

Video: Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen
Video: Pictogram veranderen in snelkoppeling 2024, Mei
Anonim

Bureaubladsnelkoppelingen kunnen in twee groepen worden verdeeld, waarvan het uiterlijk op verschillende manieren verandert. Een daarvan bevat pictogrammen van toepassingsprogramma's en documenten, de andere - snelkoppelingen van systeemcomponenten ("Deze computer", "Netwerkomgeving", "Prullenbak").

Snelkoppelingen op het bureaublad wijzigen
Snelkoppelingen op het bureaublad wijzigen

instructies:

Stap 1

Om de gebruikelijke snelkoppeling te vervangen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de onderste regel - "Eigenschappen" in het contextmenu. Op deze manier opent u een venster met informatie en bedieningselementen voor de eigenschappen van dit pictogram.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Snelkoppeling" en klik op de knop "Pictogram wijzigen" - het opent nog een extra venster.

Stap 3

Selecteer een nieuw type snelkoppeling uit de beschikbare lijst of klik op de knop Bladeren om naar andere bronnen van pictogrammen te zoeken. Zo'n bron kan bibliotheekbestanden zijn (met de dll-extensie) of uitvoerbare bestanden (met de exe-extensie). Maar vaker worden pictogrammen in bestanden met de ico-extensie gebruikt voor vervanging.

Stap 4

Klik op de knop "OK" in het dialoogvenster voor het wijzigen van het pictogram nadat u hebt besloten over het nieuwe uiterlijk.

Stap 5

Om pictogrammen te vervangen die geen "Snelkoppeling"-tab in hun eigenschappenvenster hebben ("Deze computer", "Netwerkomgeving", "Prullenbak"), opent u het paneel "Desktopelementen". Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, klik vervolgens op de gratis Klik met de rechtermuisknop op Bureaubladruimte, selecteer Eigenschappen in het menu, klik op het tabblad Bureaublad en klik vervolgens op de knop Bureaublad aanpassen.

Stap 6

Als u Windows 7 hebt geïnstalleerd, kunnen de acties van de vorige stap worden vervangen door het volgende: open eerst het menu op de knop "Start" en start het Configuratiescherm. Voer vervolgens in het zoekvak het woord "personalisatie" in en klik in de zoekresultaten op de link "Personalisatie". Selecteer in het linkerdeel van het venster de regel "Bureaubladpictogrammen wijzigen".

Stap 7

Als u Windows Vista gebruikt, moet u ook het configuratiescherm starten vanuit het hoofdmenu, op de pagina "Uiterlijk en personalisatie" waarvan dezelfde link "Personalisatie" is Het opent dezelfde pagina met de regel "Bureaubladpictogrammen wijzigen" in het linkerdeelvenster, waarop u moet klikken.

Stap 8

Deze stap is hetzelfde in elk besturingssysteem: selecteer het besturingssysteem dat moet worden vervangen in de lijst met bureaubladpictogrammen en klik op de knop "Wijzigen". Hetzelfde als voor de rest van de snelkoppelingen, het zoekvenster voor afbeeldingen wordt geopend.

Stap 9

Zoek de afbeelding die u nodig hebt om het pictogram te vervangen en klik op de knop "OK".

Stap 10

Er is een alternatieve manier om alle snelkoppelingen op het bureaublad te vervangen - het thema wijzigen. Elk thema heeft zijn eigen set pictogrammen en de verscheidenheid aan thema's die op internet te vinden zijn, is enorm. Helaas staan niet alle OS-versies het wijzigen van thema's toe - Windows 7 Starter heeft deze optie bijvoorbeeld niet.

Aanbevolen: