De Kleur Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Kleur Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen
De Kleur Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen

Video: De Kleur Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen

Video: De Kleur Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen
Video: How to change color of icon labels on desktop 2024, April
Anonim

In het Microsoft Windows-besturingssysteem kan de gebruiker de "Desktop" naar eigen wens aanpassen. U kunt met bijna elk element afzonderlijk werken en nieuwe parameters instellen voor de weergave ervan. Als u het uiterlijk, de grootte, de kleur van labels of labels op het "bureaublad" wilt wijzigen, volgt u een paar stappen.

De kleur van snelkoppelingen op het bureaublad wijzigen
De kleur van snelkoppelingen op het bureaublad wijzigen

instructies:

Stap 1

Roep de component "Weergave" op. Open hiervoor het Configuratiescherm via het menu Start. Het kan worden weergegeven in een klassieke weergave of in een categorieweergave. Afhankelijk hiervan selecteert u meteen de component die u wilt of zoekt u deze op in de categorie Uiterlijk en thema's. In het laatste geval kunt u ook een van de taken bovenaan het venster selecteren.

Stap 2

Een andere optie is sneller. Klik met de rechtermuisknop in een willekeurig gebied van het "bureaublad" dat vrij is van mappen en bestanden. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het laatste item "Eigenschappen" door erop te klikken met de linkermuisknop. Er wordt een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" geopend.

Stap 3

Gebruikers ondervinden vaak het probleem wanneer de snelkoppelingen op het "bureaublad" in een andere kleur lijken te zijn omlijnd en te duidelijk afsteken van de algemene achtergrond. Om dit op te lossen, opent u het tabblad "Desktop" en klikt u op de knop "Bureaublad aanpassen". Er wordt een extra dialoogvenster "Bureaubladelementen" geopend. Ga naar het tabblad Web en schakel het selectievakje Desktop-items bevriezen uit.

Stap 4

Als u het uiterlijk van items zoals "Deze computer", "Netwerkomgeving", "Mijn documenten" en "Prullenbak" wilt wijzigen, gaat u naar het tabblad "Algemeen" en selecteert u het gewenste item. Klik op de knop "Pictogram wijzigen" en gebruik de knop "Bladeren" in het extra venster "Pictogram wijzigen" dat wordt geopend, geef de map op voor het pictogram dat u nodig hebt (bijvoorbeeld gedownload van internet). Nadat u het pad naar het bestand hebt opgegeven, klikt u op OK.

Stap 5

Wanneer u klaar bent met werken met het venster "Desktop Elements", klikt u op de knop OK in de rechterbenedenhoek van het venster om het te sluiten. Klik in het venster "Eigenschappen: Weergave" op de knop "Toepassen". Ga naar het tabblad "Ontwerp" en klik op de knop "Geavanceerd". In het venster "Extra ontwerp" dat wordt geopend, gebruikt u de vervolgkeuzelijst in het veld "Element" om het element te selecteren dat u wilt wijzigen. Door bijvoorbeeld het item Pictogram te selecteren, kunt u de lettergrootte, stijl en kleur ervoor instellen.

Stap 6

Als u klaar bent met werken met het venster "Extra ontwerp", klikt u op de knop OK. Klik in het venster Eigenschappen op de knop Toepassen om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Om het venster te sluiten, klikt u op de knop OK of op het pictogram [x] in de rechterbovenhoek van het venster.

Aanbevolen: