Hoe De Opstartsector Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe De Opstartsector Te Repareren
Hoe De Opstartsector Te Repareren

Video: Hoe De Opstartsector Te Repareren

Video: Hoe De Opstartsector Te Repareren
Video: Hoe Windows 10 te repareren met behulp van automatische reparatie 2024, April
Anonim

Niet veel gebruikers weten hoe ze de opstartsector van het Windows XP-besturingssysteem moeten repareren, omdat ze dit zelden tegenkomen. Dit kan echter door verschillende omstandigheden op elke computer gebeuren.

Hoe de opstartsector te repareren
Hoe de opstartsector te repareren

Noodzakelijk

Schijf met de distributie van het besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

Om te herstellen, hebt u een schijf nodig met de distributiekit voor het besturingssysteem. Met zijn hulp is het noodzakelijk om de computer over te zetten naar handmatige bediening.

Stap 2

Start de herstelconsole. Dit is de opdrachtregel. Als u de functies herhaaldelijk moet gebruiken, moet u de herstelconsole naar uw harde schijf schrijven. In geval van noodgebruik gaan we uit van de schijf.

We starten de computer op vanaf de opstartdiskette van Windows XP. Om naar de herstelconsole te gaan, selecteert u het item Herstelconsole in het opstartmenu. Deze methode is beschikbaar als de gebruiker beheerdersrechten heeft. Zonder hen is werken met de console onmogelijk.

De tweede optie is wanneer u Windows XP niet kunt starten, zelfs niet vanaf de opstartschijf. Om dit te doen, zoekt en activeert u op de schijf met de distributiekit - / i386 / het bestand winnt32.exe met de parameter / _cmdcons (er is een spatie vereist). Met deze actie voegen we de herstelconsole toe aan de opstartmap van Windows XP. Daarna herstarten we de pc.

Stap 3

Nu ligt het belangrijkste werk voor de deur. Als er meerdere besturingssystemen op de pc zijn geïnstalleerd, vraagt de herstelconsole de gebruiker om het besturingssysteem te selecteren dat niet automatisch opstart. De opdracht fixboot service is verantwoordelijk voor het herstellen van de opstartsector.

Stap 4

Voer de opdracht in om de opstartsector te herstellen en bevestig. Verdere werkzaamheden zullen plaatsvinden in de automatische modus. Als het herstel is gelukt, vraagt de herstelconsole u om uw computer opnieuw op te starten.

Aanbevolen: