Hoe De XP-opstartsector Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe De XP-opstartsector Te Repareren
Hoe De XP-opstartsector Te Repareren

Video: Hoe De XP-opstartsector Te Repareren

Video: Hoe De XP-opstartsector Te Repareren
Video: Hoe Windows 10 te repareren met behulp van automatische reparatie 2024, April
Anonim

Als uw besturingssysteem bijvoorbeeld niet opstart, in plaats van normaal opstart, wordt de computer constant opnieuw opgestart of verschijnt er een melding over beschadigde OS-bestanden, dan moet u hoogstwaarschijnlijk de opstartsector herstellen om de werking ervan te normaliseren. Het is veel sneller dan het hele besturingssysteem opnieuw te installeren. Ook wordt alle informatie van de systeempartitie van de harde schijf opgeslagen.

Hoe de XP-opstartsector te repareren
Hoe de XP-opstartsector te repareren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - schijf met Windows XP-distributiekit.

instructies:

Stap 1

Om de opstartsector van Windows XP te herstellen, moet u een schijf hebben met de distributiekit van dit besturingssysteem. Voordat u de bewerking start, moet deze zich al in het optische station van uw computer bevinden.

Stap 2

Zet uw computer aan. Druk na het aanzetten van de pc direct op de F8- of F5-toets. U zou naar het menu moeten gaan waar u de bron van het opstarten van de computer kunt selecteren. Als deze twee toetsen dit menu niet hebben geopend, moet u proberen de andere F-toetsen één voor één in te drukken. Een van hen zou zeker het BOOT-menu moeten openen.

Stap 3

Selecteer in het BOOT-menu het optische station en druk op Enter. Wacht een paar seconden en druk vervolgens op een willekeurige toets op het toetsenbord. Hierdoor wordt de schijf van het besturingssysteem in het station van de computer geactiveerd. Het laden van OS-bestanden begint. U hoeft nergens op te klikken, wacht gewoon tot het eerste dialoogvenster verschijnt.

Stap 4

In dit venster kunt u beginnen met het installeren van het besturingssysteem. Maar uw doel is anders, namelijk de opstartsector herstellen. Druk op de toets R om de herstelbewerking te starten. De herstelconsole wordt geladen. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de OS-map in te voeren. Druk op "1" en vervolgens op de Enter-toets. Als u meerdere besturingssystemen heeft, drukt u in plaats van "1" op het nummer waaronder Windows XP zal zijn.

Stap 5

Daarna ziet u een melding dat u een wachtwoord moet invoeren. Als u geen wachtwoord voor uw account heeft ingesteld, drukt u gewoon op Enter. Voer in het volgende venster de opdracht Fixboot in en druk vervolgens op Enter. Er verschijnt een bericht: "Wilt u een nieuwe opstartsector naar partitie C schrijven?" Druk op Y op je toetsenbord om te bevestigen. Wacht tot het proces is voltooid.

Stap 6

Voer vervolgens de opdracht Fixmbr in en druk op Enter. Negeer de melding dat het mogelijk is om de partitietabel te schenden, druk op de toets Y. Het proces van het schrijven van een nieuwe opstartsector zal beginnen. Na voltooiing verschijnt er een venster. Voer in dit venster de opdracht Afsluiten in. De opstartsector is hersteld. Het normale opstarten van het besturingssysteem zal beginnen.

Aanbevolen: