Hoe De Opstartsector Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Opstartsector Over Te Zetten
Hoe De Opstartsector Over Te Zetten

Video: Hoe De Opstartsector Over Te Zetten

Video: Hoe De Opstartsector Over Te Zetten
Video: Bootsector Game From Scratch - Pong 2024, April
Anonim

Bij gebruik van meerdere besturingssystemen of harde schijven treden soms problemen met de opstartsector op. Dit is meestal te wijten aan het feit dat de bestanden die nodig zijn om het besturingssysteem op te starten zich op een andere partitie of schijf bevinden.

Hoe de opstartsector over te zetten
Hoe de opstartsector over te zetten

Noodzakelijk

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Dit probleem kan optreden bij het werken met verschillende besturingssystemen. Bij het installeren van Windows XP worden opstartbestanden meestal gekopieerd naar de C-schijf, zelfs als het besturingssysteem zelf op een andere partitie is geïnstalleerd. Windows Seven en Vista maken een aparte schijfpartitie met daarin de opstartsector.

Stap 2

Om het probleem op te lossen, plaatst u de installatieschijf voor het gewenste besturingssysteem in het dvd-station en start u de computer opnieuw op. Houd de F8-toets ingedrukt en selecteer Interne dvd-rom. Bevestig de lancering van het installatieschijfprogramma. Als u Windows 7 gebruikt, opent u het menu Geavanceerde herstelopties en selecteert u Opstartherstel. Het programma maakt automatisch een nieuwe opstartsector aan en plaatst de vereiste bestanden op de gewenste schijfpartitie.

Stap 3

Als u Windows XP gebruikt, opent u de herstelconsole. Selecteer hiervoor het item "Herstellen" door op de R-toets in het bijbehorende menu te drukken. Wacht tot de Windows-opdrachtprompt wordt geopend.

Stap 4

Geef het nummer van het besturingssysteem op waarmee u gaat werken en druk op de Enter-toets. Voer de opdracht fixboot in. Wanneer de waarschuwingsregel verschijnt, drukt u op Y en Enter. Nadat het maken van de nieuwe opstartsector is voltooid, voert u de opdracht exit in en start u de computer opnieuw op.

Stap 5

In sommige gevallen is het onmogelijk om een opstartsector op een specifieke partitie aan te maken. Dit komt doordat deze sectie niet actief of hoofdmenu is. Voer in dit geval achtereenvolgens de volgende opdrachten in de herstelconsole in: DiskpartList diskSelect disk XSlect partitie 1ActiveExit.

Stap 6

Volg na het aanmaken van een actieve partitie de stappen beschreven in de vierde stap. Na het succesvol laden van het gewenste besturingssysteem, schakelt u de lancering van het OS-selectiemenu in. Hiermee kunt u snel het systeem selecteren dat u op dat moment wilt opstarten.

Aanbevolen: