Hoe De Opstartsector Van Een Schijf Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe De Opstartsector Van Een Schijf Te Repareren
Hoe De Opstartsector Van Een Schijf Te Repareren

Video: Hoe De Opstartsector Van Een Schijf Te Repareren

Video: Hoe De Opstartsector Van Een Schijf Te Repareren
Video: HOE USB STICK HERSTELLEN TOT VOLLEDIGE CAPACITEIT ?? 2024, April
Anonim

Op een dag, als u uw pc aanzet, ontvangt u mogelijk een bericht dat het besturingssysteem niet kan opstarten. Dit betekent niet altijd dat de harde schijf defect is. Soms is dit een teken dat de opstartsector van de logische schijf beschadigd is. Veel mensen zouden liever contact opnemen met een specialist, maar u kunt uw computer zelf herstellen naar een werkende staat met behulp van de ingebouwde systeemherstelconsole.

Hoe de opstartsector van een schijf te repareren
Hoe de opstartsector van een schijf te repareren

Het is nodig

Opstartschijf met besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Stel opstarten vanaf cd-rom in BIOS in. Plaats een opstartbare schijf met een besturingssysteem in uw diskettestation. Sla de BIOS-instellingen op en start uw computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten verschijnt het menu "Windows XP installeren", selecteer de regel die systeemherstel vermeldt. Druk op "R" op je toetsenbord. Na het klikken ziet u het volgende: “1: C: WINDOWS. Bij welk exemplaar van Windows moet u zich aanmelden?" Druk op het cijfer "1" op het toetsenbord en druk vervolgens op de "Enter"-toets.

Stap 2

Voer het wachtwoord voor het beheerdersaccount in, als het "Beheerder" -account geen wachtwoord heeft, druk dan op de toets "Enter". Het systeem vraagt u om een opdracht in te voeren, typ "fixboot" vanaf het toetsenbord en druk op "Enter". Daarna ziet u een bericht als: "Wilt u een nieuwe opstartsector naar de C:-partitie schrijven". Druk op "Y", wat "ja" betekent, om de bewerking te bevestigen. Na het klikken verschijnt er een bericht over het succesvol herschrijven van de opstartsector.

Stap 3

U ziet "C: WINDOWS>" op de monitor. Voer na het teken ">" de opdracht "fixmbr" in vanaf het toetsenbord. Druk na het invoeren van de opdracht op "Enter". Er verschijnt een waarschuwing op het scherm waarin staat dat het mogelijk is om de partitietabel te breken met het hulpprogramma "fixmbr". U kunt de bewerking afbreken of het schrijven van de "MBR"-opstartsector bevestigen. Bevestig de invoer door op de "Y"-toets te drukken. Er verschijnt dan een bericht dat het stamrecord is geslaagd.

Stap 4

De monitor zal u vragen om "C: WINDOWS>" in te voeren, voer vervolgens het commando "exit" in en druk op "Enter".

Stap 5

Druk tijdens het opnieuw opstarten op de "Del"-toets en voer de BIOS-setup in. Kies in de instellingen voor opstarten vanaf de harde schijf, sla de instellingen op en start opnieuw op. Na het opnieuw opstarten zal het normale opstarten van het besturingssysteem beginnen. Als dit gebeurt, hebt u de opstartsector en schijfschrijven hersteld. Als dit probleem zich opnieuw voordoet, raadpleeg dan een specialist en bereid u voor op het vooruitzicht een nieuwe harde schijf te kopen. Onthoud dat het herstellen van het opstartrecord en de sector het risico met zich meebrengt dat al uw gegevens verloren gaan. Maar je kunt je hier helaas niet volledig tegen verzekeren.

Aanbevolen: