Hoe De Opstartsector Van Windows XP Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe De Opstartsector Van Windows XP Te Repareren
Hoe De Opstartsector Van Windows XP Te Repareren

Video: Hoe De Opstartsector Van Windows XP Te Repareren

Video: Hoe De Opstartsector Van Windows XP Te Repareren
Video: Выживание на Windows XP в 2019 году. Пытаемся выйти в Интернет, устанавливаем программы 2024, April
Anonim

Het is niet ongebruikelijk dat gebruikers fouten tegenkomen in de opstartsector van het besturingssysteem. De redenen voor deze problemen kunnen totaal verschillend zijn. Het is belangrijk om Windows-opstartbestanden snel en correct te kunnen herstellen.

Hoe de opstartsector van Windows XP te repareren
Hoe de opstartsector van Windows XP te repareren

Noodzakelijk

Windows-schijf

instructies:

Stap 1

Als je te maken hebt met het besturingssysteem Windows XP, dan heb je de schijf nodig waarop de installatiebestanden staan. Als u niet de originele versie van het systeem gebruikt, maar een bepaalde "assemblage", dan is het beter om precies de schijf te gebruiken waarvan u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Plaats het in de drive en zet de computer aan.

Stap 2

Open het BIOS-menu en stel de opstartprioriteit in vanaf dvd. Wijzig hiervoor de waarde van het gewenste item in het menu Opstartopties. Sla deze parameters op door op de F10-toets te drukken. Druk na het opnieuw opstarten op een willekeurige toets om het programma vanaf schijf te starten. Wacht tot de voorbereiding van de bestanden is voltooid en er een menu verschijnt met de woorden "Install Windows XP". Druk op de toets R. Dit is nodig om de herstelconsole te starten.

Stap 3

Geef in het menu dat verschijnt het besturingssysteem op door op het gewenste nummer te drukken. Als de computer één besturingssysteem heeft, drukt u op het cijfer 1 en de Enter-toets. Voer nu het computerbeheerderswachtwoord in. Als er geen wachtwoord is, drukt u gewoon op de Enter-toets. Wanneer het bericht: C: / WINDOWS> verschijnt, voert u het fixboot-commando in en drukt u op Enter.

Stap 4

Er zou een bericht moeten verschijnen met informatie over de opstartsector van de schijf. Druk op Y (ja) en Enter. Voer na een tijdje de opdracht fixmbr in. Typ nogmaals Y en druk op Enter. Start uw computer opnieuw op nadat het hulpprogramma is uitgevoerd.

Stap 5

Voor Vista- of Seven-besturingssystemen kunt u de ingebouwde functie Boot Sector Repair gebruiken. Om dit te doen, voert u het installatieprogramma uit en selecteert u het menu "Geavanceerde herstelopties". Selecteer de kolom "Opstartherstel" en bevestig de procedure.

Aanbevolen: