Hoe Het Register Uit Het Programma Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Uit Het Programma Te Wissen
Hoe Het Register Uit Het Programma Te Wissen

Video: Hoe Het Register Uit Het Programma Te Wissen

Video: Hoe Het Register Uit Het Programma Te Wissen
Video: Het verborgen administratoraccount activeren (SchoonePC instructievideo 04) 2024, April
Anonim

Het Windows-register is een hiërarchische database die informatie bevat over systeeminstellingen, hardware- en software-instellingen, gebruikersprofielen en meer. Bij het verwijderen van een programma zouden in theorie de installaties uit het register moeten worden verwijderd, maar dit gebeurt niet altijd - vanwege gebruikersfouten of onjuist geschreven hulpprogramma's voor het verwijderen van programma's.

Hoe het register uit het programma te wissen
Hoe het register uit het programma te wissen

instructies:

Stap 1

Activeer Register-editor. Om dit te doen, voert u de regedit-opdracht in het startvenster van het programma in (aangeroepen door de Win + R-sneltoets of de optie "Uitvoeren" van het menu "Start"). Klik in het menu "Bewerken" op "Zoeken" en noteer in het zoekvak de naam van het programma waaruit u het register wilt wissen. Dit venster kan ook worden opgeroepen door de sneltoets Ctrl + F. Gebruik de knop Volgende zoeken om uw zoekopdracht te starten.

Stap 2

Als een item met deze naam wordt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop op deze regel en selecteert u de optie "Verwijderen" in het vervolgkeuzemenu. U kunt ook de Delete-toets gebruiken of Verwijderen kiezen in het menu Bewerken. Druk na het eerste gevonden bestand op F3 om andere items met betrekking tot dit programma te zoeken en verwijder ze met een van de beschreven methoden.

Stap 3

Deze methode kan tijdrovend zijn als het externe programma complex was, zoals Adobe Photoshop. Om het proces te versnellen, kunt u hulpprogramma's voor het opschonen van het register van derden gebruiken. Download en installeer het gratis RegCleaner-programma.

Stap 4

Selecteer "Zoeken" in het hoofdmenu. Voer in de zoekbalk de naam in van de applicatie die u wilt verwijderen en klik op de knop "Zoeken". Als een item met deze naam wordt gevonden, verschijnt de knop Verwijderen in de rechterbenedenhoek van het scherm. Gebruik het om verouderde gegevens uit het register te verwijderen.

Stap 5

Een andere zeer handige gratis registry cleaner is AML Registry Cleaner. Download de ontwikkelaarssite, installeer deze op uw computer en voer deze uit. Klik aan de linkerkant van het scherm op de knop Register zoeken en voer de naam van het programma in de regel Zoeken in. In het resultaatvenster zal de zoekopdracht een lijst met bestanden weergeven die gerelateerd zijn aan de externe toepassing.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het item en de Register-editor wordt geopend. Verwijder het item met een van de hierboven beschreven methoden.

Aanbevolen: