Hoe De Schijfstructuur Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schijfstructuur Te Herstellen
Hoe De Schijfstructuur Te Herstellen

Video: Hoe De Schijfstructuur Te Herstellen

Video: Hoe De Schijfstructuur Te Herstellen
Video: Herstel je verwijderde bestanden, GRATIS! (Mac OS X en Windows) - Tutorial - TechTime 2024, Mei
Anonim

Om informatie te kunnen schrijven naar en lezen van een harde schijf, moet deze een bepaalde structuur hebben. In het bijzonder bevat elke harde schijf een hoofdrootrecord en een partitietabel. Als deze gegevens beschadigd zijn, kan het besturingssysteem stoppen met laden of zullen sommige partities verloren gaan.

Hoe de schijfstructuur te herstellen
Hoe de schijfstructuur te herstellen

Noodzakelijk

Acronis Disk Director-programma

instructies:

Stap 1

Meestal treedt de schending van de schijfstructuur op als gevolg van een soort gebruikersmanipulatie. Dit kan het gebruik zijn van verschillende schijfhulpprogramma's, installatie van een tweede besturingssysteem, enz. enz. Soms wordt de structuur van de schijf geschonden zonder de directe deelname van de gebruiker, vanwege bepaalde softwarefouten.

Stap 2

Schijfstructuur is beschadigd - hoe te herstellen? Gebruik hiervoor het programma Acronis Disk Director, dit is een van de beste hulpprogramma's in zijn klasse. Het komt in twee versies: de eerste kunt u uitvoeren onder Windows, de tweede start rechtstreeks vanaf de opstartschijf. Het is beter om de versie te gebruiken die van de schijf is geladen tijdens het opstarten van het systeem. Het is op Linux gebaseerd en zeer betrouwbaar. De Windows-versie crasht soms - in het bijzonder is het beter om deze niet te gebruiken voor het partitioneren van een schijf of het wijzigen van de grootte van partities.

Stap 3

U kunt een opstartbare versie van Acronis Disk Director op internet vinden. Wanneer u uw computer opstart, kiest u ervoor om op te starten vanaf cd, meestal drukt u gewoon op F12 en selecteert u opstarten vanaf cd in het opstartmenu. Voer als laatste redmiddel BIOS in en stel daar opstarten vanaf cd in als primair.

Stap 4

Nadat het programma is gestart en een aanbod om de optie te kiezen verschijnt, klikt u op het item "Handmatig", dit geeft u meer opties. Het hoofdvenster van het programma wordt geopend, klik op het niet-toegewezen schijfgebied - daar bevindt zich de verwijderde partitie (of partities). Selecteer in het contextmenu "Geavanceerd" - "Herstel".

Stap 5

Selecteer in het geopende venster de herstelmodus "Handmatig" en klik op "Volgende". Er wordt een nieuw venster geopend - "Zoekmethode", selecteer daarin de optie "Volledig" en klik opnieuw op "Volgende". Hiermee wordt naar hoofdstukken gezocht en als u ze vindt, verschijnen ze in de lijst. Het is erg goed als u de grootte van de verwijderde partitie kent. Het programma kan zelfs zeer "oude" partities vinden, je moet degene selecteren die je nodig hebt voor herstel.

Stap 6

Selecteer na het einde van de zoekopdracht de sectie waarin u geïnteresseerd bent en klik opnieuw op de knop "Volgende". Nu blijft het om de laatste bewerking uit te voeren - om alle bewerkingen toe te passen die in de praktijk zijn uitgevoerd, omdat ze daarvoor alleen in het programmageheugen werden opgeslagen. Selecteer in het hoofdvenstermenu "Bewerkingen" - "Uitvoeren" of klik gewoon op het startvlagpictogram op het paneel. De operaties zullen starten. Nadat ze klaar zijn, sluit u het programma en start u uw computer opnieuw op. De gevonden schijf is weer beschikbaar, samen met alle bestanden erop.

Aanbevolen: