Hoe Het Systeem Te Herstellen Via BIOS

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Te Herstellen Via BIOS
Hoe Het Systeem Te Herstellen Via BIOS

Video: Hoe Het Systeem Te Herstellen Via BIOS

Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2022, December
Anonim

Als het besturingssysteem niet start, kunt u proberen het te herstellen via het BIOS-menu. In het BIOS kunt u het systeemherstelproces starten met een speciale herstelschijf of met gewone opstartmedia met een besturingssysteem.

Hoe het systeem te herstellen via BIOS
Hoe het systeem te herstellen via BIOS

Het is nodig

opstartschijf met Windows XP OS

instructies:

Stap 1

Plaats de opstartbare schijf in het optische station van uw computer. Start uw pc opnieuw op. Druk vanaf het eerste opstartscherm van het systeem op de DEL-toets, die gewoonlijk wordt gebruikt om het BIOS-menu te openen. Als u het BIOS niet kunt openen met DEL, raadpleegt u de instructies voor uw moederbord. Dit zou de informatie moeten zijn over de toetsen om de verschillende instellingsmodi te openen.

Stap 2

Zoek de optie 1st Boot Device in het BIOS. Selecteer het en druk op Enter. Selecteer uw optische station in de lijst die verschijnt. Sluit het BIOS af, zorg ervoor dat u eerst de instellingen opslaat. De computer zal opnieuw opstarten. De schijf in het optische station zal draaien. Druk op dit moment op een willekeurige toets op het toetsenbord. U activeert de opstartschijf. Wacht tot het eerste dialoogvenster verschijnt.

Stap 3

Vervolgens zullen we het proces van het herstellen van het besturingssysteem bekijken met behulp van de console met behulp van het voorbeeld van een opstartbare schijf met Windows XP OS. Wanneer het beginscherm verschijnt, drukt u op R. Selecteer in het volgende venster het besturingssysteem dat u wilt herstellen. Als er maar één is, ziet u de map C: \ WINDOWS. Druk op de Enter-toets.

Stap 4

Er verschijnt een lijn. Voer fixboot in op deze regel. Druk vervolgens op Enter en de toets Y. Het herstellen van de opstartsector van het besturingssysteem zal beginnen. Wanneer u een melding krijgt dat de nieuwe opstartsector met succes is gemaakt, geeft u de opdracht fixmbr op. Druk vervolgens op de toets Y. Er wordt een nieuw opstartrecord gemaakt. Nadat u het hebt gemaakt, voert u Exit in op de regel. De computer zal opnieuw opstarten en normaal opstarten. Het systeem is hersteld.

Stap 5

Ga na het voltooien van alle stappen opnieuw naar het BIOS-menu van de computer. Selecteer de optie 1st Boot Device en controleer de harde schijf. Als u dit niet doet, start de computer langzamer op met alle media in het optische station.

Populair per onderwerp