Hoe Een Wachtwoord Op Windows 8 Te Zetten?

Hoe Een Wachtwoord Op Windows 8 Te Zetten?
Hoe Een Wachtwoord Op Windows 8 Te Zetten?

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Windows 8 Te Zetten?

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Windows 8 Te Zetten?
Video: How To Remove Password From Windows 8 Computer/ Tablet Tutorial | Window 8 Forgotten Passcode Unlock 2024, Mei
Anonim

Met een wachtwoord kunnen gebruikers hun eigen vertrouwelijke gegevens beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Helaas kunnen beginnende gebruikers te maken krijgen met het probleem van het instellen van een wachtwoord op een pc.

Hoe een wachtwoord op Windows 8 te zetten?
Hoe een wachtwoord op Windows 8 te zetten?

Als er veel vertrouwelijke informatie op de pc van de gebruiker is opgeslagen, kunt u het beste meteen een wachtwoord instellen. Deze beveiligingsmethode verhoogt de beveiliging van alle gegevens die op de computer zijn opgeslagen, niet alleen voor de ogen van vreemden, maar ook voor bepaalde schadelijke software. Zonder wachtwoord is de computer voor absoluut iedereen beschikbaar, wat betekent dat niemand kan garanderen dat belangrijke informatie die op een personal computer is opgeslagen niet in verkeerde handen valt. Het instellen van een wachtwoord in Windows 8 is heel eenvoudig en eenvoudig.

Om in deze versie van het besturingssysteem een wachtwoord in te stellen, moet u de cursor naar de rechterhoek van het scherm verplaatsen, waarna een extra menu verschijnt. Hier moet u op de knop "Opties" klikken (tandwielpictogram). Vervolgens wordt een nieuw menu geopend waarin gebruikers verschillende systeemparameters kunnen wijzigen (ga naar "Personalisatie", "Configuratiescherm", informatie over de computer opvragen, deze uitschakelen, enz.).

Om een wachtwoord in te stellen of te wijzigen, moet u op de knop "Computerinstellingen wijzigen" klikken. Na het klikken opent zich een venster waarin de gebruiker ook allerlei gegevens kan wijzigen. Als u rechts op de knop "Gebruikers" klikt, wordt een menu geopend waarin u gebruikersaccounts kunt wijzigen en een wachtwoord kunt instellen. Om een wachtwoord in te stellen of te wijzigen, moet u op het opschrift "Een wachtwoord maken" klikken, dat zich in het paneel "Aanmeldingsparameters" bevindt. Nadat u op de knop "Wachtwoord maken" hebt geklikt, wordt een nieuw venster geopend. Hier moet de gebruiker het wachtwoord zelf invoeren, het herhalen en de wachtwoordhint in de bijbehorende regels en op de knop "Volgende" drukken.

Er moet een belangrijke nuance worden opgemerkt, namelijk dat deze procedure alleen geldig is voor het account waarmee is ingelogd. Als er een wachtwoord moet worden ingesteld voor een ander item, moet u inloggen als beheerder. Om dit te doen, moet u op de toetsencombinatie Win + W drukken en in de zoekbalk moet u "Gebruikersaccounts" invoeren. Wanneer u deze knop vindt en erop klikt, wordt het bijbehorende venster geopend. Hier moet u op de regel "Een ander account beheren" klikken. Selecteer daarna het account waarop u een wachtwoord wilt instellen en herhaal de procedure.

Aanbevolen: