Hoe Een Wachtwoord Op Een Pc Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Een Pc Te Zetten
Hoe Een Wachtwoord Op Een Pc Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Pc Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Pc Te Zetten
Video: How to set password on Laptop || Computer || Windows 10|| How To Change Password In Windows 10, 2020 2024, Mei
Anonim

Alle gebruikersaccounts in Windows hebben standaard de beheerdersstatus, respectievelijk, elke gebruiker kan programma's, stuurprogramma's installeren, de computer en alle gegevens erop volledig besturen, dat wil zeggen dat er geen beperkingen zijn voor een willekeurige gebruiker. Om uw computer te beschermen tegen ongewenste wijzigingen, moet u een wachtwoord instellen voor het beheerdersaccount.

Hoe een wachtwoord op een pc te zetten
Hoe een wachtwoord op een pc te zetten

Noodzakelijk

Computer, OC Windows

instructies:

Stap 1

Accountbeveiliging beperkt de rechten van "secundaire" gebruikers, voorkomt de installatie van sommige programma's, "sluit" de toegang tot belangrijke instellingen en voorkomt dat documenten worden bekeken die zijn opgeslagen in het gebruikersaccount van de primaire computer. U moet een account met beheerdersrechten maken en er een wachtwoord op instellen. Open hiervoor het menu "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Zoek de snelkoppeling "Gebruikersaccounts" en klik erop.

Stap 2

Het menu met accountinstellingen wordt geopend, klik op de knop "Account wijzigen". Daarna ziet u een lijst met alle computeraccounts, selecteer het hoofdaccount met beheerdersrechten. Klik op "Maak wachtwoord aan". Voer in de bovenste regel van het venster dat verschijnt het wachtwoord voor het account in, herhaal het in de onderstaande regel om te bevestigen. U kunt ook een hintwachtwoordzin instellen als u zich zorgen maakt dat het wachtwoord vergeten kan worden. Het is niet de moeite waard om een te voor de hand liggende hint in te stellen, omdat: het zal zichtbaar zijn voor alle gebruikers van de computer.

Stap 3

Om de aangebrachte wijzigingen op te slaan, klikt u op de knop "Wachtwoord maken". Start uw computer opnieuw op, nu moet u uw wachtwoord invoeren om in te loggen op uw account. In het menu Account wijzigen kunt u ook een accountafbeelding instellen en een. Net Passport aanmaken.

Stap 4

Maak voor extra bescherming tegen willekeurige gebruikers een Limited Guest-account aan. Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm" via het menu "Start" en selecteer "Een account aanmaken". Voer in het geopende venster de naam van het item in en klik op de knop "Volgende". Stel in het veld "Accounttype" "Beperkte toegang" in en klik op de knop "Maken". U hoeft er geen wachtwoord voor in te stellen.

Aanbevolen: