Hoe Een RAID-array In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een RAID-array In Te Stellen
Hoe Een RAID-array In Te Stellen

Video: Hoe Een RAID-array In Te Stellen

Video: Hoe Een RAID-array In Te Stellen
Video: Как настроить Raid 0 2024, Mei
Anonim

Om de betrouwbaarheid van het systeem te verbeteren en om belangrijke bestanden te behouden in het geval van een besturingssysteem of harde schijf storing, wordt aanbevolen om RAID-arrays te maken. Dit proces kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Een RAID-array instellen
Een RAID-array instellen

Noodzakelijk

  • - harde schijven;
  • - RAID-controller.

instructies:

Stap 1

Er zijn drie hoofdtypen RAID-arrays. Kies degene die het beste bij je past. Overweeg een zeer belangrijke nuance: om verschillende soorten RAID-arrays te maken, is een ander aantal harde schijven vereist.

Stap 2

Als het uw doel is om de prestaties van het besturingssysteem te verbeteren, maak dan een array van RAID 0 (Stripping). Let op de volgende nuance: voor een aanzienlijke verbetering van de computerprestaties moet u harde schijven aansluiten op verschillende IDE-poorten en geen RAID-controllers gebruiken.

Stap 3

Als uw belangrijkste doel van het maken van een RAID-array is om gegevens te behouden in het geval van een schijfstoring, maak dan een RAID 1-array (Mirroring). In dit geval zal de ene harde schijfgroep een spiegel zijn van een andere. Die. alle gegevens worden naar elke groep geschreven. In dit geval kunt u RAID-controllers gebruiken, omdat het maken van een dergelijke array vrijwel geen effect heeft op de systeemprestaties.

Stap 4

Het type RAID-array van de hoogste kwaliteit is RAID 10 (0 + 1). Het combineert de functies van beide bovengenoemde typen. Het nadeel van dit type is dat er minimaal vier harde schijven voor nodig zijn om het te maken. Als u over het vereiste aantal harde schijven beschikt, maakt u een RAID 10-array.

Stap 5

Sluit harde schijven aan op RAID-controllers of vrije IDE-slots op het moederbord. Zet uw computer aan en druk op de Del-toets. Nadat u het BIOS-menu hebt geopend, opent u het item Boot Device. Selecteer in het veld Apparaatinstellingen het type bewerking met RAID-schijven uit de aangeboden opties.

Stap 6

Sla uw wijzigingen op. Start je computer opnieuw op. Wanneer de pc start met opstarten, verschijnt er een bericht waarin de sleutel wordt aangegeven, waarna het menu voor het instellen van de RAID-array wordt geopend. Druk op de gewenste toets.

Stap 7

Selecteer het type RAID-array. Specificeer het doel van elke harde schijf in de array. Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: