Hoe Een Bridge Op Een Router In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bridge Op Een Router In Te Stellen
Hoe Een Bridge Op Een Router In Te Stellen

Video: Hoe Een Bridge Op Een Router In Te Stellen

Video: WHAT IS BRIDGE IN NETWORKING| Features of Bridge in computer network with live example | 2017 2022, December
Anonim

Velen gebruiken al draadloze apparaten om lokale thuisnetwerken te creëren. Maar niet iedereen weet dat je een DSL-modem en een wifi-router synchroon kunt verbinden om een ​​gecombineerd netwerk te creëren.

Hoe een bridge op een router in te stellen
Hoe een bridge op een router in te stellen

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Als uw ISP DSL-internetdiensten levert, kunt u een geschikte Wi-Fi-router aanschaffen of dit apparaat met een WAN-poort gebruiken in combinatie met een DSL-modem. Vaak is de modem al geïnstalleerd, dus focus op de tweede optie.

Stap 2

Als u een DSL-modem met meerdere poorten hebt, zijn er waarschijnlijk al meerdere computers op aangesloten. Om een ​​draadloos toegangspunt te creëren met behoud van een bekabeld netwerk, sluit u een modem aan op de LAN-poort van de router.

Stap 3

Sluit uiteraard het andere uiteinde van de netwerkkabel aan op de WAN (internet) aansluiting van de router. Sluit een laptop of desktopcomputer aan op de LAN-poort (Ethernet). Start een internetbrowser op de geselecteerde apparatuur en voer het IP-adres van de wifi-router in de adresbalk in.

Stap 4

Configureer de apparaatinstellingen. Open het WAN-menu. Geef het IP-adres van de DSL-modem op als toegangsserver. U hoeft de login en het wachtwoord niet in te voeren om toegang te krijgen tot de server van de provider, deze zijn al gedefinieerd in de modem.

Stap 5

Maak nu een draadloos netwerk aan. Zorg ervoor dat u een beveiligingstype selecteert en een sterk wachtwoord instelt. Dit zal helpen om uw computers veilig te houden. Verbind je laptop met het aangemaakte toegangspunt. Sluit een of meer stationaire computers aan op de LAN-aansluitingen van de router.

Stap 6

Open nu de geavanceerde wifi-instellingen van de router. Selecteer Bridge-verbinding. Specificeer de draadloze netwerkadapter van deze router en de netwerkkaart van een van de computers die op de LAN-poort zijn aangesloten. Houd er rekening mee dat de meeste nieuwere routermodellen automatisch een brug maken tussen deze apparaten. U kunt extra routes registreren door het menu "Routetabel" te openen.

Stap 7

Sla de wifi-instellingen van de router op. Start het apparaat opnieuw op door het een paar seconden los te koppelen van de netvoeding. Wacht tot de apparatuur is geladen. Controleer de functionaliteit van de brug.

Populair per onderwerp