Een USB-flashstation Formatteren Met Een Virus

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Formatteren Met Een Virus
Een USB-flashstation Formatteren Met Een Virus

Video: Een USB-flashstation Formatteren Met Een Virus

Video: Een USB-flashstation Formatteren Met Een Virus
Video: How to format USB pen drives to delete viruses permanently 2024, Mei
Anonim

USB-sticks worden gebruikt voor tijdelijke opslag van bestanden en voor het overbrengen van informatie van de ene computer naar de andere. Flash-drives zijn meestal aangesloten op verschillende computers, op het werk en op een feestje, dus het is vrij gebruikelijk om er een virus op te vinden. Daarom is het van tijd tot tijd de moeite waard om de media medisch te formatteren.

Een USB-flashstation formatteren met een virus
Een USB-flashstation formatteren met een virus

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Sluit de USB-drive aan op uw computer. Wacht tot het apparaat wordt gedetecteerd door het systeem en de bijbehorende partitieletter verschijnt in Deze computer. Als uw antivirusprogramma onmiddellijk een bedreiging meldt, laat het de virussen dan "genezen". Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" en selecteer "Beheren". In het venster dat verschijnt, selecteert u aan de linkerkant "Schijfbeheer". Wacht terwijl het besturingssysteem informatie over alle media verzamelt en deze in het hulpprogrammavenster weergeeft.

Stap 2

Zoek uw USB-flashstation in de lijst met apparaten. Klik met de rechtermuisknop op de sectie en selecteer "Formatteren". Het programma zal u vragen een volumelabel in te voeren (de naam van het medium dat naast de letter van de partitie wordt weergegeven) en het type bestandssysteem te selecteren. Laat de clustergrootte met het standaard selectievakje en schakel ook het selectievakje Snel formatteren uit. Als u weinig tijd heeft, laat u het selectievakje achter, maar in dit geval vindt hardwareverwijdering van informatie niet plaats, maar wordt alleen de structuur van de flashdrive overschreven en wordt alleen de informatie die erop is opgeslagen "vergeten".

Stap 3

Klik op OK, ga akkoord met de systeemwaarschuwing over de op handen zijnde verwijdering van de volledige inhoud van de sectie. Wacht tot het einde van het formatteringsproces. Als de flashdrive meer dan één partitie heeft, herhaalt u de procedure voor elke partitie. U kunt flash-media ook formatteren vanaf de opdrachtregel met de opdracht formatteren. Klik hiervoor op de knop "Start". Klik vervolgens op de knop "Uitvoeren". Voer format / fs: [systeemtype] in en druk op enter als u de partitie vanaf de opdrachtregel wilt formatteren.

Stap 4

Als u andere media moet formatteren, doe dit dan op een vergelijkbare manier. Het is ook vermeldenswaard dat het na het formatteren het beste is om de media op virussen te controleren. Controleer alle computerschijven en het register tegelijk om volledig zeker te zijn van de beveiliging van informatie.

Aanbevolen: