Een Harde Schijf Formatteren Met Vista With

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Formatteren Met Vista With
Een Harde Schijf Formatteren Met Vista With

Video: Een Harde Schijf Formatteren Met Vista With

Video: Een Harde Schijf Formatteren Met Vista With
Video: formatteren Hardeschijf 2024, April
Anonim

Nadat Microsoft het Vista-besturingssysteem had uitgebracht, werden veel computers verkocht met het besturingssysteem al op de harde schijf geïnstalleerd. Ondertussen werd Vista nooit een populair en veeleisend besturingssysteem. Gebruikers gaven de voorkeur aan het goede oude Windows XP of stapten uiteindelijk over op het meer geavanceerde en geoptimaliseerde besturingssysteem Windows 7. Als u een computer kocht waarop Vista was geïnstalleerd, wilt u deze waarschijnlijk verwijderen en een ander besturingssysteem installeren.

Een harde schijf formatteren met Vista with
Een harde schijf formatteren met Vista with

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows Vista;
  • - opstartschijf met Windows-besturingssysteem;
  • - Daemon Tools Lite-programma

instructies:

Stap 1

Om een harde schijfpartitie te formatteren met het Vista besturingssysteem geïnstalleerd, hebt u een opstartschijf nodig met een ander besturingssysteem. Als je geen opstartbare schijf hebt, kun je er zelf een maken. Om dit te doen, downloadt u eerst van internet de afbeelding van het besturingssysteem dat u gaat installeren nadat u Vista hebt verwijderd en vervolgens - de Daemon Tools Lite-toepassing. Het programma is volledig gratis. Installeer het op uw computer en start het opnieuw op.

Stap 2

Plaats vervolgens de lege schijf in het station van uw computer. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het imagebestand van het besturingssysteem en selecteer "Burn image to disk". Nadat het proces is voltooid, hebt u een opstartbare besturingssysteemschijf.

Stap 3

Start uw computer opnieuw op en druk meerdere keren achter elkaar op de F5-toets (het kan ook F12 zijn). Het startselectiemenu van de computer verschijnt. Selecteer in deze lijst uw optische station en druk op Enter. De schijf met het besturingssysteem zal draaien, waarna het proces van het kopiëren van bestanden naar het RAM-geheugen van de computer begint.

Stap 4

Nu moet u handelen afhankelijk van het besturingssysteem waarmee u de opstartdiskette gebruikt. Als het Windows XP is, drukt u op Enter in het eerste dialoogvenster. De licentieovereenkomst verschijnt in het volgende dialoogvenster. Als je wilt, kun je het lezen. Druk op F8 om door te gaan. Druk in het volgende venster op Esc.

Stap 5

Er verschijnt een venster met partities op de harde schijf. Selecteer de partitie waarop Vista is geïnstalleerd en druk op de Enter-toets. Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd de harde schijfpartitie te formatteren. Selecteer "Formatteren met NTFS" en druk op de toets F. De Vista-partitie is nu volledig geformatteerd. U kunt een nieuw besturingssysteem installeren.

Stap 6

Als je een opstartbare schijf met Windows 7 hebt, klik dan in het eerste venster met de linkermuisknop op het gedeelte waar Vista is geïnstalleerd. Selecteer vervolgens de opdracht "Schijf formatteren" onderaan in het programmavenster.

Aanbevolen: