Een Schijf Formatteren Met NTFS

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren Met NTFS
Een Schijf Formatteren Met NTFS

Video: Een Schijf Formatteren Met NTFS

Video: Een Schijf Formatteren Met NTFS
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Het NTFS-bestandssysteem is het meest optimaal voor Windows-besturingssystemen. Op zijn beurt is FAT32 al behoorlijk verouderd. Daarom, als u dit bestandssysteem nog steeds gebruikt, is het raadzaam om het te wijzigen in NTFS. Als u het gebruikt, kunt u ook bestanden kopiëren die meer dan 4 gigabyte wegen.

Een schijf formatteren met NTFS
Een schijf formatteren met NTFS

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - schijf met Windows 7 OS.

instructies:

Stap 1

Volg de onderstaande stappen om de schijf te formatteren naar het NTFS-bestandssysteem. Open Mijn computer. Klik met de rechtermuisknop op de partitie van de harde schijf en selecteer vervolgens "Formatteren" in het contextmenu dat verschijnt.

Stap 2

In het venster dat verschijnt, is er een sectie "Bestandssysteem". Er staat een pijl naast. Klik op deze pijl. Er verschijnt een lijst met bestandssystemen. Selecteer NTFS in deze lijst. Onderaan het venster bevindt zich een sectie waarin u de opmaakmethode kunt selecteren. Controleer in deze sectie het item "Snelle reiniging, inhoudsopgave". Klik op "Aan de slag".

Stap 3

Er verschijnt een venster met de melding dat alle informatie wordt vernietigd. Klik OK. Het formatteringsproces begint. In de regel is de duur van de procedure slechts enkele seconden. Na het formatteren werkt de partitie onder het NTFS-bestandssysteem.

Stap 4

U kunt de systeemschijf niet op deze manier formatteren. Daarom moet het tijdens het installatieproces van het besturingssysteem worden geformatteerd. Voordat u met de operatie begint, moet u alle belangrijke informatie naar een andere sectie overbrengen.

Stap 5

Aangezien NTFS het meest geschikt is voor Windows 7, wordt dit besturingssysteem als voorbeeld genomen. Plaats de schijf van het besturingssysteem in het computerstation. Laad het BOOT-menu. Selecteer in dit menu uw schijf en druk op een willekeurige toets. De schijf in het station wordt gestart. Klik in het eerste venster dat verschijnt op "Volgende", in het volgende - "Installeren". Accepteer daarna de licentieovereenkomst en ga verder.

Stap 6

Selecteer "Volledige installatie". Gebruik in het volgende venster de linkermuisknop om de systeempartitie te selecteren. Selecteer vervolgens in dit venster de optie "Schijfinstellingen" en vervolgens - "Formatteren". Aangezien deze versie vereist dat de systeempartitie onder NTFS draait, wordt deze op dit bestandssysteem geformatteerd. Klik op "Volgende" en gebruik de "Wizard" om de installatie van het besturingssysteem te voltooien. Het verdere proces is bijna volledig geautomatiseerd.

Aanbevolen: