Een Harde Schijf Formatteren Met Windows 7 Windows

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Formatteren Met Windows 7 Windows
Een Harde Schijf Formatteren Met Windows 7 Windows

Video: Een Harde Schijf Formatteren Met Windows 7 Windows

Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2022, December
Anonim

De belangrijkste reden voor het formatteren van een harde schijf is het opnieuw installeren van het besturingssysteem. Voordat u het proces start, moet u alle benodigde informatie naar een extern medium kopiëren.

Een harde schijf formatteren met Windows 7 Windows
Een harde schijf formatteren met Windows 7 Windows

instructies:

Stap 1

Een van de meest voorkomende opties is het gebruik van een installatieschijf of flashstation. Tijdens een van de fasen zal het systeem u vertellen dat u een bepaalde partitie moet formatteren. Selecteer het gewenste item, klik op de knop "Formaat", stel de vereiste instellingen in en wacht tot het einde van de procedure. Wees voorzichtig en stel de parameters in op uw systeem.

Stap 2

U kunt ook speciale software gebruiken. Vervolgens zal het proces worden bekeken met behulp van het voorbeeld van Acronics Disk. Download eerst het programma naar uw computer vanaf de officiële website van de ontwikkelaar. Gebruik vervolgens Nero Burning of standaard Microsoft-tools om de afbeelding op schijf te branden. Start uw computer opnieuw op en ga naar het BIOS-menu. Pas de instellingen zo aan dat het systeem eerst de dvd of cd-rom start. Verder is het werkingsprincipe ongeveer hetzelfde: selecteer de gewenste sectie, klik op de knop "Formatteren", specificeer de parameters en wacht tot het einde.

Stap 3

Als u geen toegang heeft tot internet of gespecialiseerde software, kunt u op een iets gecompliceerdere manier te werk gaan. Demonteer uw systeemeenheid en verwijder de harde schijf. Sluit hem vervolgens aan op een andere computer met een andere versie van het besturingssysteem. Start op onder het systeem van de tweede computer en ga naar de instellingen. Selecteer vervolgens de schijf die u nodig hebt, klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer "Formatteren".

Populair per onderwerp