Een Schijf Formatteren Met Behulp Van De Opdrachtregel Command

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren Met Behulp Van De Opdrachtregel Command
Een Schijf Formatteren Met Behulp Van De Opdrachtregel Command

Video: Een Schijf Formatteren Met Behulp Van De Opdrachtregel Command

Video: Een Schijf Formatteren Met Behulp Van De Opdrachtregel Command
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, April
Anonim

Het formatteren van een harde schijf of USB-station is het proces waarbij informatie volledig van deze apparaten wordt verwijderd. Soms gaat deze procedure gepaard met een wijziging in het type bestandssysteem en het maken van nieuwe partities.

Een schijf formatteren met behulp van de opdrachtregel command
Een schijf formatteren met behulp van de opdrachtregel command

Noodzakelijk

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Er zijn veel manieren om een harde schijf of partities te formatteren. Om deze procedure uit te voeren met de Windows Management Shell, moet u deze uitvoeren met beheerdersrechten op de computer. Open het menu Start en klik op de knop Uitvoeren.

Stap 2

Nadat u een nieuw menu hebt geopend, voert u de opdracht cmd in en drukt u tegelijkertijd op de toetsen Ctrl, Shift en Enter. Als de opdrachtprompt wordt geopend zonder beheerdersrechten te gebruiken, start u uw computer opnieuw op. Nadat het gebruikersselectievenster is verschenen, logt u in met een account met voldoende rechten. Herhaal de beschreven procedure voor het starten van de Shell.

Stap 3

Voer het commando Diskpart in en druk op Enter. Voer nu List Disk in en druk nogmaals op Enter. Ontdek de letter die is toegewezen aan de harde schijfpartitie die u wilt formatteren.

Stap 4

Voer het opdrachtformaat D: in en druk op de Enter-toets. In dit voorbeeld is D natuurlijk de stationsletter die door het systeem aan de geselecteerde partitie is toegewezen. Wanneer een regel verschijnt die waarschuwt dat alle gegevens van de schijf zullen worden verwijderd, drukt u op Y. Wacht tot het formatteren van de partitie of schijf is voltooid.

Stap 5

Met deze methode kan de harde schijfpartitie waarop het momenteel geïnstalleerde besturingssysteem wordt gebruikt, niet worden geformatteerd. Als u de systeemschijfpartitie wilt formatteren, start u uw computer opnieuw op nadat u de Windows-installatieschijf in het station hebt geplaatst.

Stap 6

Nadat u het installatiemenu hebt gestart, selecteert u Herstelconsole (Windows XP) of Opdrachtprompt (Windows Vista en 7). Wacht tot de console is gestart en voer de opdracht Format C: in. Zorg ervoor dat u de juiste stationsletter invoert. Gebruik de methode die wordt beschreven in de derde stap om dit te controleren. U kunt ook dir / w typen om de inhoud van het geselecteerde station te bekijken en ervoor te zorgen dat de juiste stationsletter is geselecteerd.

Aanbevolen: