Een Harde Schijf Formatteren Met Linux

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Formatteren Met Linux
Een Harde Schijf Formatteren Met Linux

Video: Een Harde Schijf Formatteren Met Linux

Video: Een Harde Schijf Formatteren Met Linux
Video: How to Partition and Format a Disk in Linux 2024, April
Anonim

Partities van de harde schijf voor het Linux-besturingssysteem hebben hun eigen type bestandssysteem, dus ze kunnen niet worden geformatteerd onder het Windows-besturingssysteem - het zal ze gewoon niet zien. Om dergelijke harde schijven te formatteren, moet u een hulpprogramma gebruiken om met harde schijven te werken, bijvoorbeeld Acronis Disk Director.

Een harde schijf formatteren met Linux
Een harde schijf formatteren met Linux

Het is nodig

  • - een computer;
  • - het internet;
  • - Acronis Disk Director-programma.

instructies:

Stap 1

Neem een opstartbare schijf met geïntegreerde Acronis Disk Director. Dit programma is opgenomen in bijna elke systeemschijf. Als u niet over zo'n schijf beschikt, downloadt u de afbeelding van internet en brandt u deze op optische media. Je kunt het vinden op de officiële website van de fabrikant acronis.ru. U kunt de software naar uw computer downloaden voor verder werk, en u kunt deze ook op een schijf branden om verder te laden via het BIOS-systeem.

Stap 2

Start uw computer op vanaf een optische schijf. Ga hiervoor naar het BIOS van het moederbord en stel eerst de opstartvolgorde in vanaf het dvd-station en pas daarna vanaf de harde schijf. Sla de wijzigingen op en selecteer na het opnieuw opstarten van de computer het opstarten van Acronis Disk Director op de schijf. Om dit te doen, moet u wachten op het automatisch laden van de schijf in het systeem en op Enter drukken op het gewenste item.

Stap 3

Wacht tot het programma start. Zoek in het hoofdvenster van het programma de harde schijf die moet worden geformatteerd - identificeer deze aan de hand van het apparaatmodel. Verwijder via het menu "Bewerkingen" bestaande partities op de harde schijf en maak nieuwe, formatteer ze in het gewenste bestandssysteem. U kunt ook de schijfruimte op lokale sectoren in het besturingssysteem vergroten of verkleinen.

Stap 4

Start de uitvoering van de geselecteerde bewerkingen door op de knop met de startvlagafbeelding te klikken. Geef het programma de tijd om de gespecificeerde acties uit te voeren en verlaat het programma door het hoofdvenster te sluiten. Start uw computer opnieuw op en voer het besturingssysteem in. De partities van de harde schijf zijn nu zichtbaar onder Windows. Met behulp van Acronis Disk Director kunt u nieuwe partities op de harde schijf maken ten koste van de vrije ruimte op andere partities, partities samenvoegen en kopiëren. Bekijk de programmahulp voor details.

Aanbevolen: