Hoe Windows XP Naar Vista Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Naar Vista Te Converteren
Hoe Windows XP Naar Vista Te Converteren

Video: Hoe Windows XP Naar Vista Te Converteren

Video: Hoe Windows XP Naar Vista Te Converteren
Video: How to download and install Windows 10 instead of Windows XPVista in 2021.Step-By-Step. 2024, Mei
Anonim

Als u de systeeminstellingen gedeeltelijk wilt behouden wanneer u overstapt van het Windows XP-besturingssysteem naar het Windows Vista-besturingssysteem, is het raadzaam om de OS-updateprocedure uit te voeren. Houd er rekening mee dat het niet geschikt is voor alle versies van XP en Vista.

Hoe Windows XP naar Vista te converteren
Hoe Windows XP naar Vista te converteren

Noodzakelijk

Windows Vista-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat Windows XP Media Center, professional x64 en 2000 professional niet kunnen worden geüpgraded naar Vista Business. Maar XP Media Center kan alleen opnieuw worden gedaan in Vista Ultimate. Controleer daarom eerst de mogelijkheid om uw OS te updaten. Ga nu verder met het opschonen en voorbereiden van de schijf. Verwijder alle programma's en applicaties die u nodig hebt. Ze moeten nog steeds opnieuw worden geïnstalleerd.

Stap 2

Probeer de volledige afwezigheid van alle onnodige toepassingen te bereiken. Defragmenteer uw harde schijf. Open het menu "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op de systeempartitie van de schijf. Ga naar sectie-eigenschappen. Klik op de knop "Defragmenteren" en volg dit proces.

Stap 3

Plaats nu de installatieschijf van Windows Vista in uw dvd-station. Selecteer in het menu dat wordt geopend de optie "Internetcompatibiliteit controleren". Zorg ervoor dat uw versie van XP kan worden geüpgraded naar dit exemplaar van Vista. Klik nu op de knop Installeren.

Stap 4

Er wordt een nieuw venster geopend met het item "Verbinding maken met internet om de nieuwste updates te krijgen". Klik erop. Dit is nodig om de beveiliging te verbeteren bij het migreren naar een nieuw besturingssysteem. Voer in het volgende venster uw licentie-activeringssleutel in. Vink het vakje aan naast de optie 'Automatisch activeren bij verbinding met internet'. Klik volgende".

Stap 5

Accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst en klik nogmaals op Volgende. Selecteer in het nieuwe venster "Update". Na een tijdje wordt het venster "Compatibiliteitsrapport" geopend. Sluit het door op de knop Volgende te klikken. Tijdens het upgradeproces van het besturingssysteem wordt de computer verschillende keren opnieuw opgestart. De tweede en derde fase van de update verschillen niet van de fasen van het installeren van een schone kopie van Windows Vista. Controleer de compatibiliteit van het stuurprogramma na het voltooien van de OS-update.

Aanbevolen: