Hoe Geef Je Machtigingen Aan Een Map

Inhoudsopgave:

Hoe Geef Je Machtigingen Aan Een Map
Hoe Geef Je Machtigingen Aan Een Map

Video: Hoe Geef Je Machtigingen Aan Een Map

Video: Hoe Geef Je Machtigingen Aan Een Map
Video: Toegang tot mappen geweigerd in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Als u in het NTFS-bestandssysteem van Windows OS de gebruikersrechten wilt wijzigen om bewerkingen met bestanden en mappen uit te voeren, moet u de vermeldingen in de "Toegangscontrolelijst" (ACL) bewerken. Het besturingssysteem biedt vereenvoudigde en meer gedetailleerde mechanismen voor dergelijke bewerkingen. Afhankelijk van welke ervan op uw systeem is geactiveerd, zal de volgorde van de stappen om toegang tot de map mogelijk te maken enigszins verschillen.

Hoe geef je machtigingen aan een map
Hoe geef je machtigingen aan een map

instructies:

Stap 1

Start Windows Verkenner door te dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad of door te drukken op de toetsen CTRL en E. Navigeer naar de map waarvoor u de machtigingen wilt bewerken. Open het contextmenu door met de rechtermuisknop op het mappictogram te klikken en Delen en beveiliging te selecteren.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Toegang" van het geopende mapeigenschappenvenster. Afhankelijk van of de optie Easy Access Control is ingeschakeld in uw systeeminstellingen, zal de set instellingen die hier worden geplaatst iets anders zijn.

Stap 3

Vink het vakje aan naast Deze map delen. Hier kunt u ook een alias voor deze map opgeven, waaronder deze zichtbaar is voor netwerkgebruikers. Gebruik hiervoor het veld "Share name" (of "Share"). Als de rechten van externe gebruikers de mogelijkheid moeten omvatten om bestanden in deze map te bewerken en te verwijderen, vink dan het vakje "Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe". Een dergelijk veld is alleen aanwezig op dit tabblad als Vereenvoudigd toegangscontrole is ingeschakeld, en als dit is uitgeschakeld, wordt hier een knop met het label "Toestemmingen" geplaatst. Als u op de knop klikt, wordt een venster geopend met een lijst van individuele gebruikers en hele groepen die in de ACL voor deze map worden vermeld. Door een regel te selecteren en de selectievakjes van de onderstaande lijst met bestandsbewerkingen in of uit te schakelen, kunt u de gebruikersrechten in meer detail aanpassen ("beveiligingsbeleid"). U kunt zelfs voor deze map een speciale groep of gebruiker aanmaken door op de knop "Toevoegen" te klikken.

Stap 4

Klik op OK wanneer u klaar bent met het wijzigen van de instellingen en de nieuwe instellingen worden vastgelegd in de ACL voor deze map.

Aanbevolen: