Een Bestand Aan Een Map Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Bestand Aan Een Map Toevoegen
Een Bestand Aan Een Map Toevoegen

Video: Een Bestand Aan Een Map Toevoegen

Video: Een Bestand Aan Een Map Toevoegen
Video: Een map maken en bestanden verplaatsen naar die map 2024, April
Anonim

Wanneer bestanden zijn geordend en georganiseerd in mappen, is het gemakkelijker om ze op lokale stations op uw computer te vinden. U kunt een bestand op verschillende manieren aan een map koppelen, het hangt allemaal af van de voorkeuren van de gebruiker.

Een bestand aan een map toevoegen
Een bestand aan een map toevoegen

instructies:

Stap 1

Maak een nieuwe map of open een bestaande. Klik in het eerste geval met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Nieuw" en het subitem "Map". Verplaats in het tweede geval de cursor naar het mappictogram en klik erop met de linkermuisknop.

Stap 2

Om een bestand aan een map toe te voegen, verplaatst u de cursor naar het pictogram, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u het pictogram naar het gebied van de geopende map. Laat de muisknop los. Op deze manier kunt u bestanden toevoegen aan zowel geopende als gesloten mappen.

Stap 3

Als u bestanden van de ene locatie op uw computer naar een aparte map in een andere map moet verplaatsen, gebruikt u de opdracht "Knippen". Selecteer het gewenste bestand of de groep bestanden met de muis, verplaats de cursor naar de selectie en klik met de rechtermuisknop. Klik in het vervolgkeuzemenu op het item "Knippen".

Stap 4

Open de map waarin de geselecteerde bestanden zich moeten bevinden en klik met de rechtermuisknop in een vrije ruimte. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Plakken". U kunt hiervoor ook de menubalk gebruiken. Klik op het item "Bewerken" en selecteer de opdracht "Plakken" in het contextmenu.

Stap 5

Kies de opdracht Kopiëren om bestanden in een aparte map te dupliceren. De vermelde commando's kunnen worden opgeroepen door sneltoetsen. Markeer het gewenste bestand. Voor de actie "Knippen" drukt u op de toetsen Ctrl en X, voor het commando "Kopiëren" - Ctrl en C, respectievelijk voor "Plakken" - Ctrl en V.

Stap 6

Wanneer u een bestand opslaat in het programmavenster, kunt u de map selecteren waarin het zich moet bevinden. Kies in het menu Bestand de optie Opslaan als. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Open de gewenste lokale schijf en selecteer de map waarin u het bestand wilt opslaan.

Stap 7

Als de gewenste map er niet is, maak deze dan aan. Druk hiervoor op de toetsencombinatie alt="Image" en F4 of op de knop op de werkbalk in de vorm van een map met een asterisk. Geef de map een naam, open deze en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: