Wifi Instellen Voor Twee Laptops

Inhoudsopgave:

Wifi Instellen Voor Twee Laptops
Wifi Instellen Voor Twee Laptops

Video: Wifi Instellen Voor Twee Laptops

Video: Wifi Instellen Voor Twee Laptops
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Mei
Anonim

Bij het opzetten van een draadloos thuisnetwerk voor meerdere apparaten, moet je heel voorzichtig zijn bij het kiezen van een wifi-router. Deze apparatuur moet in staat zijn om zo'n toegangspunt te creëren waarop alle benodigde laptops kunnen worden aangesloten.

Wifi instellen voor twee laptops
Wifi instellen voor twee laptops

Het is nodig

  • - netwerk kabel;
  • - Wifi router.

instructies:

Stap 1

Kijk bij het kiezen van een router of de netwerkapparatuur in staat is om met een gemengd netwerk te werken. Meestal wordt dit niet aangegeven in de instructies, dus het is beter om de officiële website van de fabrikant van het model dat u leuk vindt te bezoeken en de fijne kneepjes van het werk te bestuderen. Zorg ervoor dat u uw ISP-kabel op deze router kunt aansluiten. Die. controleer op de juiste poort (DSL of WAN).

Stap 2

Sluit de aangeschafte Wi-Fi-router aan op een stopcontact. Schakel uw netwerkapparatuur in. Sluit uw mobiele computer hierop aan met een netwerkkabel. Deze verbinding moet worden gemaakt via de LAN-poort van de router.

Stap 3

Start nu een webbrowser en voer daarin het IP-adres van de netwerkapparatuur in. Vul de velden "Inloggen" en "Wachtwoord" in, klik op de knop "Verbinden". De benodigde informatie vindt u in de gebruiksaanwijzing van de apparatuur.

Stap 4

Sluit nu de ISP-kabel aan op de juiste connector op de router. Open het WAN-menu en configureer de internetverbinding. Zorg ervoor dat u alle vereiste items invult. Activeer de NAT-, Firewall- en DHCP-functies als het instellingenmenu dit toestaat.

Stap 5

Ga nu naar het wifi-menu. Voer de naam van het toekomstige toegangspunt in. Selecteer het type beveiliging. Zorg ervoor dat beide laptops met dit type beveiliging verbinding kunnen maken met het netwerk. Stel nu de bedieningsparameter van het radiosignaal in. In deze situatie is het beter om het type 802.11 b / g / n (gemengd) te gebruiken. Dit vergroot het aantal apparaten dat met dit netwerk kan werken.

Stap 6

Start uw wifi-router opnieuw op. Dit is nodig om nieuwe instellingen toe te passen. Wacht tot de verbinding met de server tot stand is gebracht. Verbind beide laptops met het draadloze netwerk na het loskoppelen van het eerste apparaat van de router.

Aanbevolen: