Een Modem Instellen Voor Twee Computers

Inhoudsopgave:

Een Modem Instellen Voor Twee Computers
Een Modem Instellen Voor Twee Computers

Video: Een Modem Instellen Voor Twee Computers

Video: Een Modem Instellen Voor Twee Computers
Video: How to Have 2 Computers Share a DSL Modem 2024, Mei
Anonim

Om twee of meer computers toegang tot internet te bieden, moeten ze op een netwerk zijn aangesloten. De beste oplossing voor dit probleem is de aanschaf van een netwerkhub (hub). Hiermee kunt u meerdere computers combineren in een netwerk en het internetverkeer gelijkmatig verdelen over alle gebruikers van dit netwerk. Na aanschaf van een netwerkhub hoeft u alleen nog het netwerk te configureren en alle mogelijkheden van het lokale netwerk te benutten.

Een modem instellen voor twee computers
Een modem instellen voor twee computers

Het is nodig

Modem, netwerkhub, twisted pair-kabel, netwerkkaart

instructies:

Stap 1

Voordat u het netwerk installeert en configureert, moeten alle apparaten met elkaar verbonden zijn. Sluit de modem aan op de hub, en de hub maakt verbinding met de netwerkkaarten van de computers. Dienovereenkomstig moet de modem verbonden zijn met internet. Nu kunt u beginnen met het opzetten van een lokaal netwerk, dat gratis toegang biedt tot elke computer tot internet.

Stap 2

Klik op de knop "Start", selecteer "Configuratiescherm". Selecteer in het geopende venster de snelkoppeling "Systeem". Dubbelklik op de snelkoppeling om het venster "Systeemeigenschappen" te openen.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Computernaam". Voer in het veld Beschrijving de naam van de computer op het netwerk in. In de toekomst zal deze naam worden weergegeven in de naam van uw computer. Klik vervolgens op de knop "Wijzigen".

Stap 4

Ga in het venster "Computernaam wijzigen" naar het blok "Lid", vink het vakje aan naast het item "werkgroep" en voer de naam in van de groep die de netwerkidentificatie zal zijn. Voor elke computer moet de naam verschillen van die van de aangrenzende computer, maar de naam van de werkgroep moet hetzelfde zijn voor het hele netwerk. Start beide computers opnieuw op.

Stap 5

Klik op het menu Start, selecteer Verbindingen en vervolgens Alle verbindingen weergeven. Selecteer in het nieuwe venster uw netwerk, dat standaard "Local Area Connection" wordt genoemd. Klik met de rechtermuisknop op het lokale netwerk, klik op de knop "Eigenschappen".

Stap 6

Selecteer in het nieuwe venster "Eigenschappen: Local Area Connection" "Internet Protocol (TCP / IP)". Klik met de rechtermuisknop op dit item, klik op Eigenschappen. Activeer in het geopende venster de optie "Gebruik het volgende IP-adres". Voer de waarde van het IP-adres in: 192.168.0.1 op de ene computer en 192.168.0.2 op de tweede. Elke volgende computer krijgt een IP-adres toegewezen, dat met één wordt verhoogd. De belangrijkste voorwaarde voor de juiste werking van het netwerk zijn niet-overeenkomende IP-adressen.

Aanbevolen: