Een Thuisnetwerk Instellen Tussen Twee Computers

Inhoudsopgave:

Een Thuisnetwerk Instellen Tussen Twee Computers
Een Thuisnetwerk Instellen Tussen Twee Computers

Video: Een Thuisnetwerk Instellen Tussen Twee Computers

Video: Een Thuisnetwerk Instellen Tussen Twee Computers
Video: Een thuisnetwerk maken 2024, April
Anonim

Voor snellere toegang en het delen van bestanden tussen twee computers thuis, kunt u een thuisgroep maken met behulp van de systeeminstellingen. Met deze optie kunt u gegevens op maximale snelheid uitwisselen zonder een bekabeld netwerk te maken, maar alleen met een draadloos gegevensoverdrachtkanaal.

Een thuisnetwerk instellen tussen twee computers
Een thuisnetwerk instellen tussen twee computers

instructies:

Stap 1

Verbind beide computers met uw wifi-hotspot thuis via een draadloze adapter. Een van de computers kan met een kabel op de router worden aangesloten. Als u een draadloos thuisnetwerk tussen laptops organiseert, hoeft u geen modules aan te schaffen om het communicatiekanaal te ondersteunen, omdat de meeste laptops hebben ingebouwde Wi-Fi.

Stap 2

Ga naar "Start" - "Configuratiescherm". Klik op het gedeelte "Netwerk en internet". Selecteer Netwerkcentrum in de lijst met opties die verschijnt. Klik in de lijst met opties op het gedeelte "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen".

Stap 3

Selecteer in het venster dat verschijnt "Configure the wireless network computer-to-computer" en klik vervolgens op "Next". Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien door de benodigde informatie in te voeren en de mappen op te geven die u toegang wilt geven vanaf een ander apparaat, met vermelding van de netwerknaam. Om een andere computer te authenticeren, moet u ook een beveiligingssleutel instellen, die u moet invoeren wanneer u verbinding probeert te maken.

Stap 4

Klik na het voltooien van de configuratie op de knop "Delen inschakelen" en klik op "Sluiten" nadat de bijbehorende melding verschijnt.

Stap 5

Ga op de tweede computer ook naar het "Netwerkcentrum". Klik daarna op het menu "Adapterinstellingen wijzigen" aan de linkerkant van het venster. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling voor uw draadloze adapter en klik vervolgens op Eigenschappen. Selecteer in de lijst met componenten die verschijnt de regel "Internet Protocol versie 4" en selecteer opnieuw "Eigenschappen".

Stap 6

Geef in het veld IP-adres de parameter 192.168.0.2 op. Voer in het veld "Standaardgateway" de parameter 192.168.0.1 in, d.w.z. Het IP-adres van de hostcomputer. Voer 255.255.255.0 in bij de waarde voor het subnetmasker. Geef vervolgens de DNS van uw internetprovider op en klik op OK.

Stap 7

Klik in de rechterbenedenhoek van het systeemvenster op het netwerkverbindingspictogram. Dubbelklik op het aangemaakte netwerk en voer de eerder ingestelde beveiligingssleutel in. Nadat u op de knop OK hebt geklikt, wordt de verbinding gestart. Het instellen van uw draadloze thuisnetwerk is nu voltooid.

Aanbevolen: