Hoe Organiseer Je Een Netwerk Op Kantoor?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Netwerk Op Kantoor?
Hoe Organiseer Je Een Netwerk Op Kantoor?

Video: Hoe Organiseer Je Een Netwerk Op Kantoor?

Video: Hoe Organiseer Je Een Netwerk Op Kantoor?
Video: 6 Tips om productiever te werken! | Selfhelp Sanny 2024, Mei
Anonim

Om een lokaal netwerk op kantoor goed op te bouwen en te configureren, moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. Hoogstwaarschijnlijk zijn er naast computers nog andere apparaten op het netwerk die moeten worden benaderd.

Hoe organiseer je een netwerk op kantoor?
Hoe organiseer je een netwerk op kantoor?

Noodzakelijk

Wi-Fi-router, netwerkhub

instructies:

Stap 1

Stel je eerst de structuur van het toekomstige netwerk voor. Gezien het feit dat we het over een kantoornetwerk hebben, zullen er zeker printers in aanwezig zijn. Ze kunnen worden aangesloten op een netwerkhub of op computers (afhankelijk van het printermodel). Zoek uit of het toekomstige netwerk laptops zal bevatten.

Stap 2

Als het netwerk wordt gebouwd met alle bovenstaande apparaten, koop dan een wifi-router. Als het aantal bekabelde apparaten groter is dan het aantal LAN-poorten in de router, koop dan een andere netwerkhub.

Stap 3

Installeer een wifi-router in uw kantoor en sluit deze aan op netstroom. Verbind alle computers en printers met dit apparaat (als ze de mogelijkheid hebben om verbinding te maken via de LAN-poort). Zet een van deze computers aan. Open uw browser. Schrijf het IP-adres van de wifi-router in de adresbalk.

Stap 4

Het hoofdmenu met apparatuurinstellingen wordt voor u geopend. Ga naar Internetinstellingen. Wijzig de instellingen volgens de aanbevelingen van de provider. Zorg ervoor dat u een wachtwoord instelt om toegang te krijgen tot de router en schakel de DHCP-functie in.

Stap 5

Ga naar het menu Draadloze instellingen. Voer de SSID (naam) van het toekomstige draadloze netwerk en het wachtwoord in om toegang te krijgen. Selecteer de soorten beveiliging en radiosignaal. Sla de instellingen op en start de router opnieuw op.

Stap 6

Nu moet u computers en printers configureren, want laptops hebben onmiddellijk toegang tot internet nadat ze verbinding hebben gemaakt met een draadloze hotspot.

Stap 7

Als u de printer op een router hebt aangesloten, opent u de instellingen en stelt u er een statisch (permanent) IP-adres voor in. Dit is erg belangrijk, want elke keer dat de router wordt ingeschakeld, geeft dit apparaat de printer een nieuw adres, wat de toegang ertoe aanzienlijk bemoeilijkt.

Stap 8

Als de printer op een computer is aangesloten, moet voor deze pc een statisch adres worden ingesteld. Zorg ervoor dat u het Wi-Fi IP-adres van de router invoert in de velden "Standaardgateway" en "Voorkeurs-DNS-server".

Aanbevolen: