Een Lokaal Netwerk Op Kantoor Opzetten

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Op Kantoor Opzetten
Een Lokaal Netwerk Op Kantoor Opzetten

Video: Een Lokaal Netwerk Op Kantoor Opzetten

Video: Een Lokaal Netwerk Op Kantoor Opzetten
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

Goed gecoördineerd werk van kantoormedewerkers is moeilijk voorstelbaar zonder een lokaal computernetwerk. Snelle gegevensuitwisseling en gebruikersinteractie met elkaar is de basis van productieve activiteit.

Een lokaal netwerk op kantoor opzetten
Een lokaal netwerk op kantoor opzetten

Noodzakelijk

  • - router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

In de omstandigheden van het moderne leven moeten werknemers niet alleen harmonieus met elkaar samenwerken, maar ook toegang hebben tot externe bronnen. Daarom is het veel redelijker om een router te gebruiken om een kantoor-LAN te bouwen. Koop dit apparaat op basis van de specificaties.

Stap 2

Als uw router niet genoeg LAN-poorten heeft, die nodig zijn om computers en sommige randapparatuur aan te sluiten, koop dan een netwerkhub. Bereid het vereiste aantal patchkabels voor. In dit geval wordt het aanbevolen om kabels met rechte gekrompen connectoren te gebruiken.

Stap 3

Sluit computers aan op de router. Sluit een van de LAN-poorten aan op dezelfde connector op de netwerkhub. Sluit nu andere computers aan op de switch.

Stap 4

Zoek de internetpoort (WAN) op de router. Sluit de kabel van uw ISP hierop aan. Als het lokale netwerk MFP's of printers bevat die met netwerkkanalen werken, sluit deze dan ook aan op de switch.

Stap 5

Open het instellingenmenu van de router. Schakel hiervoor een willekeurige computer in die op dit apparaat of deze hub is aangesloten. Start een internetbrowser en open de webinterface van de router.

Stap 6

Configureer de internetverbinding door naar het WAN-menu te gaan. Selecteer de modus voor het verstrekken van IP-adressen aan netwerkcomputers. Als u niet van plan bent bepaalde randapparatuur te gebruiken, activeer dan de DHCP-functie.

Stap 7

Met deze configuratie van de router maakt u automatisch verkrijgen van een IP-adres voor de netwerkkaarten van alle computers mogelijk. Als je de DHCP-functie niet gebruikt, stel dan statische waarden in voor de IP-adressen. Ze moeten overeenkomen met de eerste drie segmenten. Die. het algemene beeld van het IP-adres ziet er als volgt uit: 156.193.142. XYZ.

Aanbevolen: