Hoe Organiseer Je Thuis Een Netwerk

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Thuis Een Netwerk
Hoe Organiseer Je Thuis Een Netwerk

Video: Hoe Organiseer Je Thuis Een Netwerk

Video: Hoe Organiseer Je Thuis Een Netwerk
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

Thuis-LAN's kunnen grofweg worden onderverdeeld in drie typen: kabel, draadloos en gemengd. Om apparaten op elk type netwerk aan te sluiten, is er speciale netwerkapparatuur aanwezig.

Hoe organiseer je thuis een netwerk
Hoe organiseer je thuis een netwerk

Noodzakelijk

  • - router;
  • - doorverbindkabels.

instructies:

Stap 1

Ontdek welke apparaten in uw thuisnetwerk worden opgenomen. Het kunnen drie sets computers zijn: desktop-pc's, laptops of beide. In het eerste geval moet je een router aanschaffen en in de andere twee een wifi-router.

Stap 2

Om een geschikt apparaat te identificeren, let op de volgende parameters:

1. Het aantal LAN-interfaces waarmee vaste computers zijn verbonden;

2. Type poort om verbinding te maken met het netwerk van de provider;

3. Modi van het toegangspunt die door de router worden ondersteund.

Stap 3

Koop een router die aan alle drie de punten voldoet. Sluit de apparatuur aan op netstroom nadat u deze in de gewenste ruimte heeft opgesteld. Bij het opzetten van een wifi-netwerk is het verstandiger om de router in het midden van het appartement te plaatsen.

Stap 4

Sluit desktopcomputers aan op de router. Deze verbinding wordt gemaakt met behulp van patchkabels - netwerkkabels met RJ45-connectoren.

Stap 5

Start een webbrowser op een van deze computers. Open de grafische interface van de router door het IP-adres in te voeren. Begin met het opzetten van een verbinding met uw ISP door het menu Internetverbinding (WAN) te selecteren.

Stap 6

Vul het formulier in dat wordt geopend. Gebruik geverifieerde gegevens die u kunt krijgen van technische ondersteuningsspecialisten. Sluit de ISP-kabel aan op de WAN (DSL)-interface.

Stap 7

Start uw router opnieuw op. Reset de parameters van de netwerkkaarten van de computers. Controleer de mogelijkheid om verbinding te maken met externe bronnen. Open het grafische routerbesturingsmenu opnieuw.

Stap 8

Selecteer het menu Draadloze verbinding (Wi-Fi). Configureer de bedrijfsmodus van het draadloze toegangspunt. Houd in dit geval rekening met de eigenaardigheden van mobiele computers die deel uitmaken van het thuisnetwerk.

Stap 9

Start de router opnieuw op. Als alle apparaten toegang hebben tot internetbronnen, slaat u de hardwareconfiguratie op.

Aanbevolen: