Toegangspunten Koppelen

Inhoudsopgave:

Toegangspunten Koppelen
Toegangspunten Koppelen

Video: Toegangspunten Koppelen

Video: Toegangspunten Koppelen
Video: Verbinding maken met mobiel internet (Android) 2024, Mei
Anonim

De eenvoudigste manier om de dekking van een draadloos Wi-Fi-netwerk uit te breiden, is door meerdere routers te combineren in één lokaal netwerk. Meestal gebeurt dit met behulp van een kabelverbinding van de apparaten.

Toegangspunten koppelen
Toegangspunten koppelen

Noodzakelijk

Netwerk kabels

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar het eenvoudigste voorbeeld: het verbinden van twee draadloze toegangspunten die zijn gemaakt met behulp van Wi-Fi-routers. Uiteraard maken we gebruik van een bekabelde aansluiting van de apparatuur. Het is een feit dat de meeste routers niet tegelijkertijd verbinding kunnen maken met een draadloos netwerk en hun eigen wifi-toegangspunt kunnen creëren.

Stap 2

Met deze methode wordt een uitgebreid draadloos netwerk gecreëerd met behulp van een enkele internetverbinding. Selecteer de router die op de internetkabel moet worden aangesloten. Maak deze verbinding via de internetpoort (WAN) van het apparaat.

Stap 3

Verbind de LAN (Ethernet) poort van deze router met de WAN (Internet) poort van het tweede apparaat. Sluit ten minste één laptop of computer aan op elke router via de LAN-poorten. Let op: deze verbindingen kunnen niet tegelijkertijd worden gemaakt, omdat ze zijn nodig om het menu met apparaatinstellingen te openen.

Stap 4

Open de instellingen van de eerste wifi-router. Breng communicatie tot stand met de server van de provider door enkele parameters in het menu "Netwerkinstellingen" te wijzigen. Vraag bij de specialisten van uw provider na welke waarden u moet invullen.

Stap 5

Open het menu Draadloze instellingen. Maak een draadloos toegangspunt. Onthoud de soorten radiosignalen en codering die u hebt geselecteerd.

Stap 6

Ga naar de instellingen van de tweede router. Geef in het menu "Netwerkinstellingen" op dat de internetpoort (WAN) het hoofdkanaal is voor verbinding met internet.

Stap 7

Configureer het draadloze toegangspunt op dezelfde manier als in stap 5. Om verwarring te voorkomen, geeft u natuurlijk een andere naam (SSID) op voor dit draadloze netwerk. Start beide apparaten opnieuw op om de gewijzigde instellingen toe te passen.

Stap 8

Nu heeft elk apparaat dat is aangesloten op draadloze toegangspunten of routers (via een kabel) toegang tot internet en natuurlijk tot elkaar.

Aanbevolen: