Twee Toegangspunten Verbinden

Inhoudsopgave:

Twee Toegangspunten Verbinden
Twee Toegangspunten Verbinden

Video: Twee Toegangspunten Verbinden

Video: Twee Toegangspunten Verbinden
Video: Connecting to the network with a fixed IP address (WG7000 Series) 2024, April
Anonim

Draadloze netwerken zijn diep geworteld in het dagelijks leven van laptop- en desktopgebruikers. Weinig mensen kunnen verrast zijn door de aanwezigheid van een wifi-toegangspunt in een appartement of huis. Maar soms rijst de vraag om deze toegangspunten in één netwerk te combineren heel scherp. Hiervoor moet u de apparaten voor het delen van Wi-Fi aansluiten.

Twee toegangspunten verbinden
Twee toegangspunten verbinden

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Als je dat nodig hebt na het aansluiten van twee routers of routers, behouden ze de functie van het creëren van een toegangspunt, dan heb je een kabelverbinding nodig. Schaf een RJ 45 netwerkkabel van de gewenste lengte aan. Selecteer de router als de belangrijkste. Hierop moet een internetverbinding worden aangesloten.

Stap 2

Sluit de routers als volgt aan: steek het ene uiteinde van de netwerkkabel in een vrije LAN-poort op de master en het andere in de WAN (internet)-poort op de secundaire.

Stap 3

Open de instellingen van de hoofdrouter en sta internettoegang toe voor alle apparaten die zijn aangesloten via LAN-poorten en Wi-Fi-protocol, en schakel de DHCP-functie in.

Stap 4

Geef een dynamisch IP-adres op in de instellingen van de secundaire router. Sta net als bij het hoofdapparaat internettoegang toe aan alle apparaten die op het tweede toegangspunt zijn aangesloten.

Stap 5

Houd er rekening mee dat de activiteit van de hoofdrouter een voorwaarde is voor de stabiele werking van het gehele gemaakte netwerk.

Aanbevolen: