Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Dvd-station In BIOS

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Dvd-station In BIOS
Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Dvd-station In BIOS

Video: Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Dvd-station In BIOS

Video: Hoe Te Kiezen Voor Opstarten Vanaf Dvd-station In BIOS
Video: How To Set Your BIOS To Boot From DVD or CD 2024, Mei
Anonim

Voor het opnieuw installeren of herstellen van het besturingssysteem, het controleren en behandelen van een computer op virussen, of het laden van een gespecialiseerd programma vanaf een cd/dvd-schijf, moet de opstartvolgorde worden ingesteld in het basisprogramma van de computer (BIOS).

Hoe te kiezen voor opstarten vanaf dvd-station in BIOS
Hoe te kiezen voor opstarten vanaf dvd-station in BIOS

De meeste computers zijn, na het configureren van het besturingssysteem, ingesteld om allereerst op te starten vanaf de hoofdharde schijf. Dit is met opzet gedaan, aangezien de gebruiker een cd/dvd-schijf in het station of een niet-aangesloten flashstation kan achterlaten, wat kan leiden tot een poging om op te starten vanaf verwisselbare media. Maar als het nodig is om vanaf een optische schijf op te starten, moet u de BIOS-instellingen wijzigen.

Hoe het BIOS te openen

Om het BIOS te openen, moet u bij het opstarten van de computer binnen een strikt gedefinieerd tijdsbestek op een sneltoets drukken. Het meest voorkomende geval is het gebruik van Delete, iets minder vaak F2, maar er kunnen andere zijn. In ieder geval toont het systeem bij het opstarten gedurende enkele seconden een reeks sneltoetsen, waar u kunt zien welke moet worden ingedrukt.

Opstarten vanaf dvd-station configureren

De meeste computers die in gebruik zijn, hebben een standaard BIOS dat alleen door het toetsenbord wordt bestuurd. Maar nieuwe computers hebben al een grafische basisinterface (UEFI BIOS), waar je naast het toetsenbord ook een muis kunt gebruiken. Over het algemeen is de configuratie van beide versies vergelijkbaar, alleen de besturing is anders.

Verdere stappen verschillen enigszins, afhankelijk van de fabrikant (aangegeven in de bovenste regel). Open in Award BIOS het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies en installeer vervolgens in het item Eerste opstartapparaat de cd-rom (om te selecteren, gebruik de Enter-toets en er verschijnt een lijst). Eenmaal geselecteerd, drukt u op Esc, selecteert u Save & Exit Setup en drukt u op Y.

Ga in het AMI BIOS naar de sectie Boot, vervolgens naar Boot Device Priority en installeer vervolgens in de subsectie 1st Boot Device uw optische schijf (het apparaatmodel wordt weergegeven). Verlaat vervolgens de subsectie Boot met de Esc-toets en ga naar Exit. Selecteer Ext & Save Changes en druk op Enter.

Open in Phoenix Bios het submenu Geavanceerd en installeer vervolgens in het item Eerste opstartapparaat de cd-rom (om te selecteren, gebruik de Enter-toets, waarna een lijst verschijnt). Druk vervolgens op Esc en ga naar Afsluiten. Selecteer vervolgens Save & Exit Setup en druk op Y.

Na het voltooien van de bovenstaande stappen, zal uw computer altijd proberen op te starten vanaf optische media. Als er geen schijf in het apparaat zit, wordt het opstarten op de gebruikelijke manier uitgevoerd, dat wil zeggen dat de instellingen niet kunnen worden teruggedraaid.

Alternatieve manier

In het geval van een eenmalige noodzaak om op te starten vanaf cd/dvd voor de meeste pc's, kunt u bij het opstarten ervoor kiezen om op te starten vanaf een ander station dan degene die is ingesteld in de instellingen. Om dit te doen, moet u op het moment van opstarten op F8 of F12 drukken (weergegeven aan het begin van het systeem in de lijst met sneltoetsen).

Aanbevolen: