Hoe Zwarte Balken In Het Spel Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Zwarte Balken In Het Spel Te Verwijderen
Hoe Zwarte Balken In Het Spel Te Verwijderen

Video: Hoe Zwarte Balken In Het Spel Te Verwijderen

Video: Hoe Zwarte Balken In Het Spel Te Verwijderen
Video: ПЕРВЫЙ РАЗ ЗА РУЛЁМ АВТОБУСА - Bus Simulator 21 2024, April
Anonim

Soms ontstaan er problemen bij het weergeven van games die ouder zijn dan 5 jaar - er verschijnen donkere strepen aan de zijkanten van het gamescherm. Ze kunnen worden verwijderd met behulp van standaardsoftware en stuurprogramma's.

Hoe zwarte balken in het spel te verwijderen
Hoe zwarte balken in het spel te verwijderen

Noodzakelijk

ATI Catalyst-stuurprogrammapakket

instructies:

Stap 1

In de regel treedt dit probleem alleen op vanwege het feit dat oudere games de schermresolutie niet in de vereiste verhoudingen kunnen veranderen. Daarom moet het handmatig worden gewijzigd. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad en selecteer "Schermresolutie" (voor het Windows 7-besturingssysteem).

Stap 2

Wijzig de waarde in iets acceptabels, bijvoorbeeld van 1920x1080 in 1024x768. Druk achtereenvolgens op de knoppen "Toepassen" en "OK".

Stap 3

Nu moet u het geïnstalleerde Catalyst Center-pakket uitvoeren en de weergave-instellingen wijzigen. Klik hiervoor opnieuw met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteer Catalyst Control Center.

Stap 4

Selecteer in het geopende venster Mijn ingebouwde schermen (aan de linkerkant) en vervolgens Eigenschappen. Selecteer aan de rechterkant van het venster de optie "Volledig scherm". Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Stap 5

Ga nu terug naar de applet Schermresolutie en verander de waarde terug naar de vorige waarde. Als u een andere versie van Catalyst Control Center heeft, opent u het hoofdvenster en selecteert u Grafisch.

Stap 6

Ga vervolgens naar het item "Desktops & Displays" en klik met de rechtermuisknop op het scherm dat in de linkerbenedenhoek wordt weergegeven. Selecteer in het contextmenu het item "Instellingen" en selecteer het item "Volledig scherm". Om het resultaat op te slaan, klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 7

Start het spel en controleer of er donkere strepen op de zijkanten van het scherm zitten. Als dit niet het geval is, is het raadzaam om alle instellingen te resetten door de optie "Standaard" in te stellen en het opnieuw te proberen.

Stap 8

Het is vermeldenswaard dat voor videokaarten van de fabrikant Nvidia deze bewerking vergelijkbaar is: zoek in het configuratiescherm van het stuurprogramma de monitor en activeer de optie "Grootte en positie aanpassen" of "Nvidia-schaling gebruiken".

Aanbevolen: