Waarom Verschijnen Er Zwarte Balken Op De Netbookmonitor?

Inhoudsopgave:

Waarom Verschijnen Er Zwarte Balken Op De Netbookmonitor?
Waarom Verschijnen Er Zwarte Balken Op De Netbookmonitor?

Video: Waarom Verschijnen Er Zwarte Balken Op De Netbookmonitor?

Video: De HP notebookcomputer start, maar het scherm blijft leeg - Windows 8 2022, November
Anonim

Soms kunnen laptopgebruikers, zelfs als ze het apparaat zorgvuldig behandelen, op een dag merken dat er strepen op het scherm zijn verschenen, en natuurlijk moet het dringende probleem op de een of andere manier worden opgelost.

Waarom verschijnen er zwarte balken op de netbookmonitor?
Waarom verschijnen er zwarte balken op de netbookmonitor?

Oorzaken van het probleem

Ten eerste moet worden gezegd dat strepen op het laptopscherm kunnen optreden in de volgende gevallen: als er een storing optreedt in de werking van de videokaart, als de matrix of de lus niet in orde is. Helaas, als in uw specifieke geval blijkt dat de reden direct in de laptopmatrix ligt, moet deze worden vervangen door een nieuwe. In dit geval zijn er geen andere oplossingen voor dit probleem. Reparaties moeten worden uitgevoerd met de hulp van specialisten in het juiste servicecentrum, en het is hoogst onwenselijk om dit alleen te doen, omdat de nieuwe matrix ook kan worden beschadigd. Om de oorzaak van het probleem te achterhalen, moet u letten op wat voor soort storing op het scherm optreedt.

Hoe los ik het probleem op?

Als de storing in de matrixkabel ligt, ziet u veelkleurige verticale lijnen en als u de computer met een speciale kabel op de monitor aansluit, verdwijnen deze strepen. De volgende weergaveparameters duiden op een storing van de matrix: verticale witte strepen, het verschijnen van een zwarte streep met rimpelingen, evenals een inversie van het beeld op het scherm. Bovendien wordt een storing van de matrix aangegeven door het verschijnen van zwarte strepen, deze zijn vaak doorschijnend en als de netbook een bepaalde positie inneemt, kan het scherm volledig zwart worden. Er wordt een storing van de videochip aangegeven: interferentie (artefacten) verschenen op het scherm in de vorm van rode, blauwe horizontale lijnen of in de vorm van gekleurde vierkanten, streepjes over het hele scherm, en ook als, met soortgelijke interferentie, de beeld op de externe monitor verschijnt zonder enige vervorming, en de verandering van de positie van het scherm en de buiging hebben geen invloed op het beeld.

Er kunnen zwarte balken op het scherm verschijnen als uw apparaat is uitgerust met twee videokaarten, bijvoorbeeld nvidia optimus, die automatisch schakelen, en er is geen schaaloptie in de videokaartinstellingen. Dienovereenkomstig is de afwezigheid van dit item en de schaal zelf de reden voor het verschijnen van zwarte balken. Als er tijdens het werken op een computer of in games geen zwarte balken verschijnen, maar alleen verschijnen wanneer u een video afspeelt, dan betekent dit dat het probleem bij uw afspeelapparaat (videospeler) ligt. Als er bovendien zwarte balken verschijnen wanneer het besturingssysteem opstart en tijdens de werking ervan, moet u de BIOS-instellingen terugzetten naar de standaardinstellingen.

Populair per onderwerp