Hoe Zwarte Balken In Video Te Trimmen

Inhoudsopgave:

Hoe Zwarte Balken In Video Te Trimmen
Hoe Zwarte Balken In Video Te Trimmen

Video: Hoe Zwarte Balken In Video Te Trimmen

Video: Hoe Zwarte Balken In Video Te Trimmen
Video: Nooit meer ZWARTE balken in je video?! 2024, Maart
Anonim

Sommige video-opnames die zijn verkregen door het digitaliseren van oude filmfilms, hebben vanwege de mismatch van de beeldverhoudingen van de bron en de resulterende frames een vervelend defect, wat tot uiting komt in de aanwezigheid van twee zwarte balken aan de linker- en rechterkant van het beeld. Door dit defect kan de video niet in maximale resolutie op een pc worden bekeken, zelfs niet door het venster van de speler uit te breiden naar volledig scherm. Met moderne videoverwerkingstools kunnen zwarte balken in een film echter worden bijgesneden.

Hoe zwarte balken in video te trimmen
Hoe zwarte balken in video te trimmen

Noodzakelijk

is een gratis videoverwerkingsprogramma VirtualDub 1.9.9, beschikbaar om te downloaden op

instructies:

Stap 1

Open het videobestand in VirtualDub. Sleep hiervoor het bestand met de muis in het programmavenster vanuit de verkenner of bestandsbeheerder. Druk op F7 of selecteer "Bestand" -> "Videobestand openen …" in het hoofdmenu en zoek en selecteer vervolgens in het dialoogvenster dat verschijnt het gewenste bestand en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Stel een acceptabele schaal in voor het bekijken van videoframes voor en na conversie. Klik met de rechtermuisknop op een weergavepaneel, selecteer de gewenste schaal in het contextmenu. Doe hetzelfde in het andere paneel.

Stap 3

Open het dialoogvenster voor het toevoegen van filters. Druk op de sneltoets Ctrl + F, of selecteer "Video" -> "Filters …" in het menu.

Stap 4

Voeg het filter "null-transformatie" toe aan de keten voor videostreamframe-handlers. Klik in het dialoogvenster "Filters" op de knop "Toevoegen …". Het dialoogvenster "Filter toevoegen" verschijnt. Zoek de regel "null-transformatie" in de lijst. Markeer het. Klik op de knop "OK".

Stap 5

Open het dialoogvenster voor het instellen van parameters voor frameclipping wanneer u deze met een filter verwerkt. Selecteer in de lijst van het dialoogvenster "Filters" de regel die overeenkomt met het toegevoegde filter. Klik op de knop "Bijsnijden …".

Stap 6

Trim de zwarte balken in de film. Selecteer in het dialoogvenster "Filterinvoer bijsnijden" dergelijke waarden van de velden "X1 offset" en "X2 offset" zodat de zwarte strepen volledig verdwijnen. De randen van de uitknipzone kunnen worden gewijzigd door ze met de muis te verplaatsen.

Stap 7

Sla de wijzigingen in de filterinstellingen op en controleer het resultaat in het voorbeeldvenster van het verwerkte frame. Klik op de "OK"-knoppen in de dialoogvensters "Filterinvoer bijsnijden" en "Filters". Bekijk verschillende videofragmenten in het voorbeeldvenster van het resulterende frame op een weergaveschaal van 1: 1. Zorg ervoor dat er geen zwarte strepen zijn.

Stap 8

Zet de applicatie in de modus van direct kopiëren van de audiostream en volledige verwerking van de videostream. Controleer de menu-items "Audio" -> "Directe stream kopiëren" en "Video" -> "Volledige verwerkingsmodus".

Stap 9

Configureer de codec om de videostream te comprimeren. Selecteer "Video" en "Compressie …" in het menu of druk op Ctrl + P. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt het item dat overeenkomt met de gewenste codec in de lijst, klik op de knop "Configureren" en stel de videocompressieparameters in, klik op de knop "OK".

Stap 10

Sla je film op zonder zwarte balken. Druk op F7 of selecteer "Bestand" -> "Opslaan als AVI …" in het menu. Ga naar de map om het bestand op te slaan, geef het een naam. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 11

Wacht tot de video klaar is met verwerken. Statistische informatie over de voortgang van het opslaan van de film wordt weergegeven in het venster "VirtualDub-status". Het proces kan worden afgebroken door op de knop "Afbreken" te klikken.

Aanbevolen: