Verbinding Maken Met Een Thuisgroep In XP

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met Een Thuisgroep In XP
Verbinding Maken Met Een Thuisgroep In XP

Video: Verbinding Maken Met Een Thuisgroep In XP

Video: Verbinding Maken Met Een Thuisgroep In XP
Video: Netwerkverbinding voor Windows XP 2024, Mei
Anonim

Het aansluiten van een computer met Windows XP op het thuisnetwerk is een standaardprocedure en vereist geen extra software.

Verbinding maken met een thuisgroep in XP
Verbinding maken met een thuisgroep in XP

instructies:

Stap 1

Roep het contextmenu van het bureaubladelement "Deze computer" op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren. Gebruik het tabblad "Computernaam" in het dialoogvenster dat wordt geopend en klik op de knop "Identificatie" om de wizard te starten.

Stap 2

Sla het eerste venster van de wizard over door op Volgende te klikken en vervolgens het selectievakje naast "Deze computer is voor thuisgebruik" toe te passen. Klik op de knop Volgende en voltooi de eerste fase van de verbinding door op de knop Voltooien in het nieuwe dialoogvenster te klikken.

Stap 3

Start het systeem opnieuw op en open het hoofdmenu door op de knop "Start" te klikken. Ga naar het item "Mijn Computer" en open de link "Mijn Netwerklocaties". Vouw het knooppunt Netwerktaken uit en selecteer de opdracht Thuisnetwerk instellen.

Stap 4

Sla het eerste dialoogvenster van de Network Setup Wizard over door op de knop "Volgende" te klikken en bevestig de installatie van de benodigde apparatuur door in het volgende venster nogmaals op dezelfde knop te klikken. Schakel het selectievakje naast "Deze computer is verbonden met internet via …" in het nieuwe dialoogvenster in en klik op de knop "Volgende".

Stap 5

Typ een beschrijving en computernaam in de overeenkomstige velden van het volgende dialoogvenster en gebruik de knop "Volgende" om naar het volgende venster te gaan. Typ de naam van de werkgroep in het gelijknamige veld in het volgende venster. Houd er rekening mee dat deze naam op alle computers op het lokale netwerk hetzelfde moet zijn. Klik op de knop "Volgende" en voltooi de netwerkconfiguratieprocedure door op de knop "Voltooien" in het laatste venster van de wizard te klikken.

Stap 6

Als u de instellingen moet wijzigen, gebruikt u de map "Mijn netwerklocaties". Vouw de link "Toon netwerkverbindingen" uit en vouw het knooppunt van de gewenste verbinding uit door te dubbelklikken. Wijzig de vereiste parameters handmatig of gebruik de knop "Fix" om over te schakelen naar de automatische modus.

Aanbevolen: