Verbinding Maken Met Een Netwerkprinter

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met Een Netwerkprinter
Verbinding Maken Met Een Netwerkprinter

Video: Verbinding Maken Met Een Netwerkprinter

Video: Verbinding Maken Met Een Netwerkprinter
Video: mondelinge instructie netwerkprinter 2024, Mei
Anonim

Als er meerdere computers in de buurt zijn, is het verstandig om geld te besparen op de aanschaf van printers. In feite is het niet nodig om voor elke machine een printer te kopen, als u één printer tegelijk kunt gebruiken, voor twee, drie, vijf. Veel mensen hebben computers aangesloten op hun thuisnetwerk om internettoegang te delen. Het is hetzelfde met een printer - net als internet zal het voor iedereen hetzelfde zijn. Dit is helemaal niet moeilijk om te doen.

Verbinding maken met een netwerkprinter
Verbinding maken met een netwerkprinter

Het is nodig

Netwerkcomputers; Printer

instructies:

Stap 1

Eerste pc.

Klik op de computer waarop de printer is aangesloten op de Start-knop linksonder in het scherm en zoek een van de labels:

- "Printers en faxapparaten";

- "Instellingen" en vervolgens "Printers en faxapparaten";

- ofwel "Configuratiescherm" en vervolgens "Printers en faxapparaten", en druk twee keer op de linkermuisknop om dit menu te openen.

Stap 2

In het geopende venster ziet u de naam van de printer (Canon, Epson, HP, Samsung). Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram en selecteer de regel "Delen …".

Stap 3

Er verschijnt een nieuw venster waarin u het opschrift "Deze printer delen" moet zoeken en op de ronde knop links van het opschrift moet drukken. Hieronder staat de naam van de printer op het netwerk, onthoud deze. Klik vervolgens op "OK" onderaan het venster, klaar, de printer kan werken op het netwerk.

Stap 4

Tweede computer.

Op de computer die u wilt aansluiten op een netwerkprinter, opent u het menu Printers en faxapparaten op dezelfde manier als op de eerste computer.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in de map Printers en faxapparaten. Er verschijnt een menu waarin u met de linkermuisknop op het opschrift "Printer installeren" klikt. De Wizard Printer toevoegen wordt geopend.

Stap 6

Klik op Volgende, selecteer Netwerkprinter en klik op Volgende.

Stap 7

Selecteer Browse Printers, klik nogmaals op Next.

Stap 8

Klik onderaan het venster op de regel met de naam van de printer (die u zich herinnerde op de eerste computer) en klik vervolgens op "Volgende".

Stap 9

Er verschijnt een venster met de vraag "Gebruik standaardprinter" - klik op "Ja" en "Volgende" onderaan het scherm.

Stap 10

In het volgende venster staat "De wizard Printer toevoegen voltooien" en een knop "Voltooien" onder aan het venster. Klik op de knop "Voltooien", wacht even, het besturingssysteem zal de benodigde stuurprogramma's en programma's installeren. Klik op "Ja" of "Installeren" als dergelijke berichten verschijnen. Klik nogmaals op de knop Voltooien. Daarna is je netwerkprinter echt klaar om af te drukken.

Aanbevolen: