Hoe Maak Je Een Account Aan Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Account Aan Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Account Aan Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Account Aan Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Account Aan Op Een Computer
Video: Een Microsoft-gebruikersaccount maken in Windows 10 2024, April
Anonim

Wanneer meerdere mensen één computer gebruiken, wordt het noodzakelijk om voor elke gebruiker een apart account aan te maken. Het kan ook nodig zijn om onderscheid te maken tussen rechten tussen een beheerder en een gewoon account.

Hoe maak je een account aan op een computer
Hoe maak je een account aan op een computer

instructies:

Stap 1

Selecteer "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Gebruikersaccounts". Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, klikt u in het venster dat verschijnt op de link "Een account maken". Als uw besturingssysteem Windows 7 is, klikt u in het venster dat verschijnt op de link "Een ander account beheren". Selecteer in het volgende venster de link "Een account maken".

Stap 2

Geef een naam op voor het gebruikersaccount dat u aanmaakt. Het wordt gebruikt om u aan te melden bij het systeem en wordt weergegeven op het welkomstscherm van het besturingssysteem. Het wordt aanbevolen om accountnamen te kiezen op basis van de toekomstige functies van de gebruiker (bijvoorbeeld Manager, Redactor, enz.) of op basis van zijn echte naam (bijvoorbeeld "Dmitry", "Irina", enz.), hoewel dit is geen verplichte voorwaarde.

Stap 3

Bepaal de toegangsrechten voor het account dat u aanmaakt. Selecteer een van de twee waarden: Computerbeheerder en Beperkte toegang in Windows XP, of Beheerder en Basistoegang in Windows 7. Het wordt aanbevolen om beperkte rechten te gebruiken bij het maken van een nieuwe account. Beheerders hebben volledige toegang tot alle computerbronnen, wat gevolgen kan hebben als deze functies worden gebruikt door onervaren gebruikers of mensen die geen recht hebben op dergelijke privileges. Klik vervolgens op de knop "Een account aanmaken".

Stap 4

Het nieuwe account is aangemaakt, maar het wordt ten zeerste aanbevolen om er een wachtwoord voor in te stellen. Om dit te doen, klikt u op de accountafbeelding en selecteert u vervolgens "Wachtwoord maken". Voer het wachtwoord in het daarvoor bestemde veld in en voer het vervolgens opnieuw in het bevestigingsveld in. Bovendien kunt u een hint opgeven om het wachtwoord te onthouden voor het geval u het vergeet. De hint hoeft het wachtwoord niet expliciet aan te geven, aangezien het voor iedereen op de computer beschikbaar zal zijn.

Aanbevolen: