Hoe Maak Je Een Nieuw Account Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nieuw Account Aan
Hoe Maak Je Een Nieuw Account Aan

Video: Hoe Maak Je Een Nieuw Account Aan

Video: Hoe Maak Je Een Nieuw Account Aan
Video: Hoe Maak Je Een 2e Account Op Brawl Stars? | Brawl Stars Nederlands 2024, Mei
Anonim

Eén computer kan vaak meerdere gebruikers hebben, bijvoorbeeld gezinsleden, waarbij iedereen zijn eigen omgeving nodig heeft om met eigen instellingen op de computer te werken, enzovoort. Hiervoor biedt Windows een functie voor meerdere gebruikers.

Hoe maak je een nieuw account aan
Hoe maak je een nieuw account aan

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het besturingssysteem te openen. Zoek vervolgens het item "Configuratiescherm" erin en klik erop met de linkermuisknop. Hierdoor wordt het configuratiescherm in Windows geopend.

Stap 2

Zoek nu in het venster dat wordt geopend met de gereedschapspictogrammen het item "Gebruikersaccounts", als uw pictogrammen in de klassieke vorm worden weergegeven, dubbelklik erop en als de categorieweergave is ingeschakeld, dan als een link, met één klik met de linkermuisknop.

Stap 3

U bent dus ingelogd op het accountbeheersysteem op uw computer. Selecteer in de lijst met taken (items met pijlen) "Een account maken", klik erop en het systeem zal u vragen een naam voor het nieuwe account in te voeren.

Stap 4

Voer een naam in voor het nieuwe account en klik op de knop "Volgende" onderaan het venster. Selecteer nu het type account - "Computerbeheerder" of "Beperkte toegang". Met het accounttype Computerbeheerder kunt u bestaande accounts op uw computer maken, verwijderen en wijzigen, wijzigingen aanbrengen die van invloed zijn op andere gebruikers, programma's installeren en toegang krijgen tot alle bestanden op uw computer. Met het type "Beperkt schrijven" kunt u de instellingen van uw account wijzigen, inclusief het wachtwoord, bestanden bekijken in de map "Gedeelde documenten", en sommige programma's die zijn ontwikkeld voor Windows-besturingssystemen vóór XP werken mogelijk niet correct met beperkte rechten.

Stap 5

Nadat u het type account heeft geselecteerd, klikt u onderaan het venster op de knop "Een account maken". Daarna keert het venster Gebruikersaccounts terug naar de startpagina, waar het nieuwe account dat u zojuist hebt gemaakt, wordt weergegeven in de accounttegel, die ook kan worden gewijzigd.

Aanbevolen: