Programma's Om Uw Harde Schijf Te "genezen"

Inhoudsopgave:

Programma's Om Uw Harde Schijf Te "genezen"
Programma's Om Uw Harde Schijf Te "genezen"

Video: Programma's Om Uw Harde Schijf Te "genezen"

Video: Programma's Om Uw Harde Schijf Te
Video: Chronische Vermoeidheid Syndroom zelf genezen 2024, Mei
Anonim

Computercomponenten zijn, net als zijzelf, vaak onderhevig aan verschillende storingen. In dit opzicht moet elke gebruiker weten hoe hij mogelijke problemen kan oplossen, inclusief problemen die verband houden met de harde schijf van de computer.

Programma's voor
Programma's voor

HDD is een onderdeel van een computer waarop absoluut alle gegevens worden opgeslagen. We kunnen zeggen dat de harde schijf van een computer een soort systeem is, waardoor de gebruiker toegang heeft tot verschillende programma's die vooraf op een pc zijn geïnstalleerd. De harde schijf is het "hart" van de computer, want bij uitval of volledige afwezigheid functioneert de computer niet normaal. Om de harde schijf tegen verschillende problemen te beschermen, is het noodzakelijk om deze regelmatig te controleren op verschillende fouten, enz. In het geval dat de harde schijf al ergens mee is "geïnfecteerd", moet het dreigende probleem worden verholpen. Anders kan de gebruiker de gegevens die in dit gebied zijn opgeslagen, kwijtraken. Speciale programma's zullen helpen bij het oplossen van dergelijke problemen.

De harde schijf controleren

Tegenwoordig zijn er veel verschillende software die u zullen helpen uw harde schijf te "genezen". Het meest prominente voorbeeld is het programma CheckDisk. Deze software helpt u bij het oplossen van problemen met uw harde schijf en lost tegelijkertijd eventuele problemen op. CheckDisk is vrij eenvoudig te gebruiken dankzij de intuïtieve interface. Zelfs een beginnende gebruiker kan ermee omgaan. Om met dit programma aan de slag te gaan, hoeft u alleen maar de schijf te selecteren die moet worden gecontroleerd, vervolgens een type instellingen te selecteren en te beginnen met controleren. Dit programma heeft verschillende soorten scans, dit zijn: standaard en volledig. Een standaard scan van de harde schijf duurt enkele minuten, maar de test is niet zo diep als een volledige scan. Wat volledige verificatie betreft, is het precies het tegenovergestelde. Deze test duurt langer, maar de resultaten zullen beter zijn.

Systeemherstel

Bij het herstellen van het systeem hebt u mogelijk programma's nodig die een back-up maken van bestanden op uw harde schijf. Een opvallende vertegenwoordiger van deze "fauna" is het Norton Ghost-programma. Met zijn hulp kan de gebruiker eenvoudig een afbeelding maken van een map of harde schijf als geheel. Dergelijke software slaat niet alleen de gegevens op de HDD op, maar versnelt ook het systeemherstelproces (indien nodig). Met zijn hulp hoeft de gebruiker niet alles helemaal opnieuw in te stellen. Het volstaat om de kant-en-klare afbeelding te gebruiken en aan de slag te gaan.

Met deze programma's kunt u uw harde schijf volledig beschermen tegen het verschijnen van verschillende bedreigingen op uw pc.

Aanbevolen: